Deel dit artikel
-

Rabo met alternatief financieringsplatform voor het MKB

Rabobank introduceert vandaag samen met Nxchange Rabo&Crowd. Het initiatief geeft ondernemers toegang tot een nieuwe manier van financieren: een bancaire financiering van Rabobank gecombineerd met geld van (particuliere) investeerders.

Rabo&Crowd is het resultaat van ervaringen die zijn opgedaan met Rabo&Co. Daarbij konden vermogende particulieren met een substantiële inleg investeren en zo samen met Rabobank ondernemingen financieren.

Ook werkt Rabo al langer met crowdfunding partijen, zoals Collin Crowdfund, OnePlanetCrowd, Knab Crowdfunding en ZIB Crowdfunding. De samenwerking met deze partijen blijft bestaan.

Via het handelsplatform van Nxchange kunnen mkb-ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties aankopen en verhandelen via de beurs van Nxchange. Rabo&Crowd start als pilot. Samen met de eerste klanten en investeerders wordt het initiatief doorontwikkeld, zo laat de bank vanochtend weten.

Marcel Gerritsen, directeur Strategie & Innovatie van Rabobank Bedrijven, ziet een toenemende vraag naar alternatieve financieringen in het midden- en kleinbedrijf. ‘Rabo&Crowd past perfect bij onze coöperatieve roots: het samenbrengen van investeerders en ondernemers die geld nodig hebben.’

Investeerders kunnen al vanaf 100 euro investeren in ondernemingen door obligaties op de beurs van Nxchange te kopen. Bij voldoende vraag in de markt kunnen de obligaties tussentijds verhandeld worden via Nxchange.

Na het indienen van een financieringsaanvraag – voor minimaal 200.000 euro – via Rabo&Crowd krijgt een ondernemer een coach toegewezen.

Billink is het eerste bedrijf dat via Rabo&Crowd en NXchange geld wil gaan ophalen. Billink richt zich op een flexibele betaaloplossing voor online retailbedrijven, zodat particulieren en bedrijven ook achteraf kunnen betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond