Deel dit artikel
-

Rabo doet MyOrder van de hand

Ease2pay neemt alle activiteiten van betaalbedrijf MyOrder over van Rabobank. Dat hebben zowel Ease2Pay als Rabobank bevestigd aan Emerce.

Beide bedrijven zijn momenteel actief met een mobiele tank- en parkeeroplossing en na een periode van ‘intensief overleg’ vond men het beter om de activiteiten bundelen.

MyOrder werd in 2006 opgericht, en werkte sinds 2010 al samen met de Rabobank. De bank nam MyOrder in 2012 voor een onbekend bedrag over. ‘Rabobank heeft een leidende rol in mobiel betalen. Om die rol te versterken heeft Rabobank nu, als eerste bank ter wereld, een interessante en toekomstgerichte miljoenendeal met een start up getekend in het kader van mobiel bestellen en betalen,’ zo heette het toen.

De focus van MyOrder als aanbieder van mobiliteitsdiensten is strategisch minder relevant voor de Rabobank. Wel blijft Rabobank de samenwerking houden voor de Rabo Wallet, die na afronding van de transactie wordt voortgezet met Ease2pay. Sinds 2017 hadden gebruikers van MyOrder al de mogelijkheid om straatparkeren te betalen.

Door de samenvoeging ontstaat er één netwerk van ruim 600 tankstations en 116 steden waar gebruikers met één app kunt betalen voor zowel brandstof als straatparkeren.

Volgens Thomas Brinkman, oprichter van MyOrder, ‘kunnen we deze samenvoeging nog meer combinaties maken. Zoals het toevoegen van pre-ordering: dat je vooraf je broodje bestelt en dat het klaar ligt als je aankomt op het tankstation.’

Ease2Pay is een dochterbedrijf van Docdata met Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis als directie. Zij waren voorheen betrokken bij autoverhuurder Greenwheels.

Over het overnamebedrag zijn geen mededelingen gedaan, anders dan dat de aankoopprijs van de activiteiten is gemaximeerd op 80,8 procent van het laatst gepubliceerde balanstotaal van Ease2pay. Men hoopt de overname in juni af te ronden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond