Deel dit artikel
-

Rabo neemt belang in fintech startup GoCredible

Rabo Frontier Ventures (RFV), de strategische investeringstak van de Rabobank, neemt een belang in de Nederlandse fintech GoCredible.

Rabobank en GoCredible hebben vorig jaar samen de ‘conditionele betaalmethode’ Rabo Safe2Pay gelanceerd. Met Rabo Safe2Pay maakt de koper het geld niet direct over naar de verkoper, maar bewaart het geld op een tussenrekening. Pas bij levering wordt het geld overgemaakt naar de verkoper.

De technologie wordt ook gebruikt voor de dienst Gelijk Oversteken van PostNL. Met Gelijk Oversteken krijgt de verkoper zijn aankoopbedrag als de koper het pakket heeft ontvangen. Een soortgelijke dienst creëerde GoCredible met Autobetaalservice voor de betaling van tweedehands auto’s.

De Rabobank wil samen met GoCredible proposities ontwikkelen en de onderneming naar het ‘volgende niveau van ontwikkeling’ brengen.

De deelname in GoCredible is de zevende investering van Rabo Frontier Ventures, opgericht in 2017. Het doel van dit fonds van 60 miljoen euro is investeren in kansrijke FinTech en Food & Agri bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond