Rabo van start met blockchain handelsplatform we.trade

De Rabobank verwacht deze maand de eerste klanten aan te kunnen sluiten op We.trade. Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen naadloos met elkaar met behulp van blockchain. Ze lopen bij internationale handel minder risico.

Zakelijke partners kunnen elkaar niet alleen vinden op het platform, maar ook transacties afsluiten. Ze kunnen elkaar opzoeken en hun handelsgegevens invullen, zoals leveringsdatum, betalingsdatum, enz. Als ze een bankproduct willen gebruiken, zoals een gegarandeerde betaling of werkkapitaalfinanciering, kunnen ze dit via het platform gemakkelijk aanvragen bij de bank. Als aan de voorwaarden van het slimme contract – op de blockchain – is voldaan, wordt de betaling automatisch geactiveerd.

We.trade is een initiatief van inmiddels negen banken, waarbij Rabo de enige Nederlandse participerende bank is.

Rabobank kent nog een groot aantal andere blockchain-initiatieven, variërend van spontane ideeën, experimenten, prototypes tot volledige oplossingen. Zo heeft de bank een prototype ontwikkeld van een portaal voor contract- en huurinformatie in combinatie met blockchaintechnologie. De gegevens worden hierbij door de verhuurder in een vroeg stadium gedigitaliseerd, gestructureerd vastgelegd en vervolgens geregistreerd in de blockchain.

 

9 Reacties

Van welke Blockchain wordt hiervoor gebruikt?

Ik denk “Ripple” Lijkt mij een logische keus. Is o.a zeer snel.

Heb de vraag vanmiddag aan Rabobank voorgelegd, maar vooralsnog geen antwoord. Zodra we dat krijgen, updaten we het verhaal.

Hoeft geen publieke Blockchain te zijn. Veel bedrijven zijn aan het experimenteren met eigen brouwsels.

En waarom zouden wij een gecentraliseerde blockchain van de rabo willen? De bedoeling van blockchain is nu net de tussenpersoon uit het proces te snijden

volgens een eerder persbericht wordt het door IBM gebouwd op Hyperledger
https://www.rabobank.com/nl/press/search/2017/20170627-consortium-blockchainnetwerk.html

Inderdaad Bart, Rabobank bevestigt net per e-mail: “Wij maken gebruik van hyperledger van IBM.”

Hyperledge is ook gecentraliseerd…

Ik weet van de programmeur dat ABN amro en mogelijk daarna Kasbank ook iets met een blockchain doen.
Verder geen info

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug