Deel dit artikel
-

Rabobank met financieringsproduct verkooppartners bol.com

Rabobank brengt voor ondernemers op bol.com Flexibele Financiering uit, een razendsnel verstrekte lening voor een bedrag tussen de 5.000 en 250.000 euro.

“Ondernemers van nu willen tijd en geld besparen en hun bedrijfsactiviteiten laten groeien. Daarmee helpen we hen. De omvang van lening en aflossing zijn direct gekoppeld aan de omzet van de verkooppartner op bol.com”, licht Marcel Gerritsen toe. Hij is hoofd Strategie & Innovatie Bedrijven bij Rabobank.

Via de API’s van bol.com kijkt Rabobank naar de omzet van afgelopen twaalf maanden en de PSD2-transacties. Op grond daarvan doet de bank aan bol.com-ondernemer een leningsvoorstel. Als deze het indicatieve voorstel accepteert, volgt de dag erna nog videotelefonisch contact en staat vier dagen later het geld op de rekening.

De lening loopt typisch tussen de drie en twaalf maanden. Reguliere bancaire rentes zijn van toepassing.

Margaret Versteden, directeur Platform bij bol.com, zegt in een vraaggesprek met Emerce: “We willen het voor verkooppartners makkelijk maken om succesvol bij ons te zijn. De lening kan worden gebruikt voor investeringen in voorraad om bijvoorbeeld seizoenspieken op te vangen, denk aan het seizoen voor barbecues of airconditioners, of een gunstige inkoopkans te benutten.”

Om ervoor in aanmerking te komen, moet de ondernemer meer dan twaalf maanden actief zijn als verkoper op bol.com, een KvK-nummer hebben en een bankrekening bij Rabobank, ING of ABN AMRO.

Het unieke aan Flexibele Financiering is dat de bank via API’s data van de online retailer uitleest en geheel automatisch binnen een kwartier een financieringsvoorstel doet. De bank is van plan deze vorm van ‘embedded lending’ ook in andere contexten te introduceren.
Gerritsen denkt aan boekhoudpakketten, PSP’s en online inkoopplatformen. “We verwachten dat dit een grote vlucht gaat nemen.”

Bol.com wil een soortgelijk initiatief voor partners ook in België introduceren.

Uit een rondvraag van het handelsplatform blijkt dat tachtig procent van de geïnteresseerde respondenten die in aanmerking komen voor deze specifieke lening, aangeeft behoefte te hebben aan een financieringsproduct zoals dit. In de eerste fase zullen naar verwachting enkele honderden ondernemers hiervan gebruik maken, maar met het vorderen van de tijd en ervaring zullen dat er waarschijnlijk meer worden.

De klantenservice voor Flexibele Financiering is in handen van Rabobank, maar er is een aparte desk ingericht voor verkooppartners van bol.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond