Deel dit artikel
-

Rabobank in gespreid zakelijk betalen met in3

Rabobank lanceert als eerste Nederlandse bank, in samenwerking met betaalmethode in3, een nieuwe online betaaloplossing voor de zakelijke markt: gespreid betalen.

Dat maakten de bedrijven gisteren bekend tijdens een congres over de betaalmarkt. De nieuwe betaalmethode maakt het mogelijk om zakelijke aankopen in drie termijnen te betalen, zonder kosten of rente. In dat laatste, het kostenaspect, onderscheidt In3 zich van andere partijen die uitgesteld betalen als online dienst leveren.

Het verdienmodel ligt volledig bij de verkoper. Die betaalt een commissie per succesvolle transactie. In ruil daarvoor ontvangt de verkoper binnen een aantal dagen gegarandeerd het gehele orderbedrag.

Bij het aangaan van een transactie betaalt de koper direct een derde deel van het orderbedrag af via het vertrouwde iDEAL. Binnen dertig dagen de tweede termijn en binnen zestig dagen de derde termijn. Dat is zo gekozen om, geredeneerd vanuit de consumentenmarkt, rekening te houden met wanneer salarissen worden uitgekeerd.

Met in3 Business kunnen bedrijven zakelijke aankopen van 150 tot dertigduizend euro betalen. De betaaloptie is direct beschikbaar door middel van een betaallink of QR-code.

Een interview met algemeen directeur Hans Langenhuizen van In3 komt volgende week donderdag online op Emerce TV. Het vraaggesprek is onderdeel van de videocollectie The Future of Payment. Dat is een reeks van tien video-interviews. Die zijn gratis te bekijken.

*) Foto door: Firmbee.com op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond