Deel dit artikel
-

Rabobank Hackathon: ‘Verwachtingen overtroffen’

Afgelopen weekend hield Rabobank in Utrecht een FinTech hackathon die nog voor de evaluatie al naar meer smaakt. Innovatiemanager Harrie Vollaard van de bank: “Het heeft onze verwachtingen overtroffen.”

Met een tijdelijke hik, vanwege aandacht voor het voetbal in Brazilië, werkten tachtig programmeurs afgelopen weekend aan nieuwe technische concepten voor de financiële wereld. Achttien teams schreven zich in. Aan het einde van het weekend werden vijftien concepten gepresenteerd.

“De resultaten waren heel divers. Daarom is besloten om naast de juryprijs ook een eervolle vermelding uit te delen een publieksprijs.”

De jury koos Paygel uit als winnaar. Dat is een soort digitale smeerolie voor e-commerce. Wanneer een consument een betaling wil doen, worden – ook op de mobiel – alle relevante velden automatisch ingevuld en de betaling verricht. De proof of concept was operationeel op Magento. Het team ontwikkelaars wil hiermee de betaaldrempel op mobiele dragers verlagen.

Het publiek koos voor een ietwat vergelijkbaar concept. Ook ‘Fritz’ is erop gericht om het proces van online betalen eenvoudiger te maken, maar dan voor de gebruikersgroep met mentale beperkingen. Vollaard: “Wanneer iemand iets koopt, wordt voor de eindafrekening de online ondersteuning ingeroepen van familie of vrienden om met de aankoop mee te kijken. Na hun fiat wordt de order geplaatst.”

Partners binnen de hackathon waren Ordina, TNO, UtrechtInc en de Economic Board Utrecht.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond