Deel dit artikel
-

Rabobank koopt MyOrder

Rabobank neemt de mobiele bestel- en betaaldienst MyOrder over voor een miljoenenbedrag.

De bank maakte zojuist de overname bekend. Het gaat om een startup ‘in het kader van mobiel bestellen en betalen’.

Oprichter Thomas Brinkman van MyOrder bevestigt het nieuws aan deze overname, maar verwijst voor de invulling van de nadere details naar de bank. Die was kort voor publicatie niet bereikbaar voor commentaar.

Uit een e-mail van de bank: ‘Rabobank heeft een leidende rol in mobiel betalen. Om die rol te versterken heeft Rabobank nu, als eerste bank ter wereld, een interessante en toekomstgerichte miljoenendeal met een start up getekend in het kader van mobiel bestellen en betalen.’

Aanstaande maandagochtend geeft Marco Bosma, directeur Financiële Logistiek van de Rabobank een toelichting tijdens een persconferentie.

MyOrder werd in 2006 opgericht. Sinds 2010 werkt het samen met de Rabobank. Zo integreerde MyOrder het mobiele microbetaalsysteem Minitix van Rabobank, onder meer om digitale betalingen te verrichten bin Pathé, Thuisbezorgd en New Yor Pizza. Begin dit jaar was MyOrder ook betrokken bij de eerste proeven met de mobiele versie van iDEAL.

Rabobank lanceerde in 2003 zijn microbetaalsysteem Minitix als ‘chipknip voor webbetalingen’. In 2007 werd daar een mobiele versie van gemaakt waarmee betalingen tot honderd euro konden worden verricht.

Het is niet duidelijk wat de overname van MyOrder betekent voor de toekomst van Minitix.

Deel dit bericht

8 Reacties

Bart Jaspers @Sweebr

Thomas gefeliciteerd !

Dino Seelig

Thomas, Tamme, Erik, Richard van harte gefeliciteerd.

Jeremy Timessen

Inderdaad proficiat! Mooi om te zien dat startups zo snel succesvol kunnen zijn.

Iben van Paridon

Wat een geweldig nieuws!! Wij stonden 2 jaar geleden tegen over jullie in een ondernemers wedstrijd. De winnaar van die wedstrijd kon een investering krijgen in het bedrijf. Toen de winnaar bekend was gemaakt werd er verteld dat de investering toch niet door kon gaan (te lastig) jullie werden 2de wij werden 3de…Maar nu lache jullie ze allemaal uit!!! Wat een geweldig nieuws!! Stond 2 jaar geleden tegen over jullie in een ondernemers wedstrijd. De winnaar van die wedstrijd kon een investering krijgen in het bedrijf. Toen de winnaar bekend was gemaakt werd er verteld dat de investering toch niet door kon gaan winnaars!!! Geweldig!!! Van harte gefeliciteerd!!!

Erwin Hijlkema

Van harte gefeliciteerd. Is dit voor ons ook handig?

Eric Huygen

Hi Thomas, van harte gefeliciteerd!
mooie kans om je bedrijf sneller te laten groeien!
Mvg Eric Huygen

Willem de Jager

Hallo Rabo en Thomas,
Beide van harte geluk gewenst. Ik heb bij Rabo aan de wieg mogen staan van het bankneutrale Minitix en Rabo Mobiel. Dit is veelbelovend, want dit gaat voor een groei spurt zorgen waar in de eerste plaats de klant, maar ook Rabo en Thomas van profiteren. Van harte !!! De wereld wordt weer mooier.

Marcel

Een geweldig idee dat in een goed concept is omgezet!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond