Deel dit artikel
-

Rabobank met ´kleinere´ versie iDeal

Onder de naam iDeal Lite introduceert Rabobank volgende week een nieuwe versie van webwinkelkassa iDeal. De bank verlaagt de drempel voor kleine ondernemers om hun sites direct aan te sluiten op de internetbankieromgeving van de bank.

Een woordvoerder van Rabobank bevestigt dat de bank volgende week begint met iDeal Lite. Rabobank is daarmee de eerste van de vier iDeal-oprichters die een variant maakt op de internetkassa. "De abonnementskosten van Lite zijn lager, maar daar staat tegenover dat de transactiekosten hoger zijn", aldus een zegsman vanuit Utrecht. "We komen tegemoet aan een vraag die we vooral uit de hoek van het MKB horen." Winkeliers betalen nu 40 euro per maand om iDeal te kunnen gebruiken.

Acht maanden geleden namen ABN Amro, ING/Postbank en Rabobank iDeal in gebruik als internetkassa voor webwinkels. Een webwinkelier kan zich aansluiten op de kassa om het betaalgemak van zijn klanten te vergroten. Immers, consumenten die artikelen af willen rekenen, doen dat via de vertrouwde omgeving van hun eigen bank en niet op de site van een hen mogelijk onbekende site. Uit cijfers van Ogone bleek vorige maand dat Vier van de tien elektronische webbetalingen via iDeal verloopt.

Klanten van Postbanks in ING´s versie van iDeal hoeven niet op een Lite-versie te rekenen naar het model van Rabobank. Eerstgenoemde banken vragen namelijk geen entree- of abonnementskosten, enkel transactiekosten.

Vorige week lanceerde het Amsterdamse bedrijf Mollie een dienst voor kleine webwinkeliers. Met de iDeal-dienst van Mollie kunnen MKB'ers een internetkassa in hun webwinkel zetten, ook zonder entree- of abonnementskosten te betalen maar louter transactiekosten. Bedenker Adriaan Mol zegt met zijn dienst ondernemers vooral een groot stuk techniek uit handen te nemen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jor

Nog steeds veels te duur. Als je via de ING bank iDeal aanvraagt kost het niets indien je bij hun een rekening hebt(alleen transactie kosten). Dat is juist waar kleine ondernemers op zitten te wachten, geen vaste maandlasten want je moet eerst maar afwachten of je site genoeg gaat opbrengen.

Mark

Net deze week een nieuwe zakelijke rekening bij de Postbank afgesloten puur en alleen om iDEAL betalingen te kunnen integreren in een website.  Vaste lasten minimaliseren is de belangrijkste reden geweest om de internetbetalingen via de Postbank(ING) te laten lopen. Vaste maandelijkse kosten zijn nu 0 euro…en aangezien het project toch een aparte bankrekening behoeft is de extra last van een nieuwe bancaire relatie ook te verantwoorden. Was getekendTevreden iDEAL/Postbank klant 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond