Deel dit artikel
-

Rabobank in ‘onderzoeksprogramma’ blockchain

Rabobank wordt partner in het Zwitserse Nexuslab, een startupprogramma over blockchain onder de vlag van Startupbootcamp Fintech.

De mentoren van de bank hoeven niet ver te reizen, want Startupbootcamp Fintech draait sinds eind vorige week in Amsterdam. Gedurende honderd dagen gaan tien kleine teams hun idee of prille product uitontwikkelen tot een marktrijp product.

Nexuslab kondigde eind vorig jaar aan met Startupbootcamp aan een speciaal Fintechprogramma in te richten rondom het thema blockchain.

Harrie Vollaard, hoofd Innovatie bij Rabobank: “Rabobank experimenteert al enig tijd met blockchaintechnologie. We hebben op dit moment vier speerpunten op blockchaingebied: het internationale betalingsverkeer, micro-payments via Internet of Things, conditionele betalingen en smart contracts.”

“Door de samenwerking met Nexuslab kunnen we onze kennis over deze technologie verder verdiepen. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met perspectiefrijke blockchain startups en deze te verbinden met onze eigen projecten. Deze combinatie zorgt voor een versnelling van de realisatie van onze speerpunten.”

Blockchain is het controlerende mechanisme achter Bitcoin. De financiële sector is er vooral in geïnteresseerd omdat het de overdracht en registratie van waarde in hoge mate op een transparante wijze automatiseert.

De afgelopen drie jaar heeft de Rabobank de samenwerkingsverbanden met versnellingsprogramma’s vervijfvoudigd en het aantal partnerships met startups is de afgelopen vijf jaar vertienvoudigd, zo liet het onlangs bij de presentaties uit zijn eigen, interne incubator Rabobank Moonshots weten.

Foto: Joris Louwes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond