Derp

Rabobank opent online huishoudboekje bij AFAS Personal

Rabobank gebruikt het platform van AFAS Personal, voorheen Yunoo, om een eigen online huishoudboekje te lanceren, speciaal gericht op jongeren. In tegenstelling tot grootbanken ING en ABN Amro, besteedt de bank daarmee deze dienst uit aan een externe partij.

“Het is een mooi voorbeeld van een partij die wel durft samen te werken met ons. Banken weten soms niet precies wat ze met ons aanmoeten”, aldus Kevin Voges, Product Manager & Business Development bij AFAS Personal. Hij vervolgt: “Er zijn ontzettend veel jongerenrekeningen in Nederland. We zijn uitgegaan van een aantal schattingen als het op gebruikers aankomt. Het precieze aantal in deze doelstelling doen we niet uit de doeken.” Wat Rabobank precies betaalt om gebruik te maken van het platform van AFAS Personal, ook daarover worden geen uitspraken gedaan.

AFAS Jong, zoals de Rabobank-dienst heet, is een versie van het bestaande AFAS Personal-product, dat is aangepast voor twee groepen jongeren: in de leeftijd van 12 tot 18 en 18 tot 25. “Het is op sommige vlakken een simpelere versie. De community zit er bijvoorbeeld niet in, het is puur een huishoudboekje. De categorieen hierin zijn specifiek geënt op de twee leeftijdsgroepen.” Zo kent de versie voor de leeftijdsgroep 18 tot 25 jaar een categorie bijbaantje, studiefinanciering en vakantiewerk aan de inkomstenkant. Bij de uitgaven zijn bijvoorbeeld naast de standaardcategorie boodschappen ook de categorieën schoolspullen en uitgaan te vinden.

De Rabobank-gebruiker krijgt, ten opzichte van gebruikers die bij een andere bank zitten, twee extra features: rekening delen en rapporten maken. Daarmee wordt een rekeningoverzicht bijvoorbeeld inzichtelijk voor ouders.

Voges laat weten dat Rabobank geen data te zien krijgt, zelfs geen e-mailadressen. “We houden dezelfde regels aan als die voor ons eigen platform.” Wel kan Rabobank de gratis dienst promoten onder hun eigen gebruikers van jongerenrekeningen.

1 Reactie

ABN AMRO & ING hebben wel degelijk ook het huishoudboekje uitbesteed. ING gebruikt het Platform van Strands, en ABN AMRO gebruikt het Platform van Figlo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug