Deel dit artikel
-

Rabobank Utrecht en incubator UtrechtInc verlengen samenwerking

Rabobank Utrecht en UtrechtInc maken zich samen opnieuw drie jaar sterk voor startende ondernemers in Utrecht. Dinsdag werd de overeenkomst ondertekend door Annemarie van den Berg, directievoorzitter van Rabobank Utrecht en Marjan Oudeman, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht en voorzitter van de stuurgroep van UtrechtInc.

Met het Pressure Cooker-programma van UtrechtInc maken ondernemers deel uit van de starterscommunity en doorlopen ze een traject van drie maanden. Daarin werken de startups aan hun product- en marktontwikkeling, verdienmodel, prototype en acquisitie van eerste klanten.

UtrechtInc richt zich op IT startups met specifieke aandacht voor Zorg, Duurzaamheid of Educatie. Als business incubator van Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht biedt UtrechtInc naast de Pressure Cooker toegang tot investeerders, huisvesting en coaching. Ook Utrechtse ondernemers niet verbonden aan deze kennisinstellingen zijn bij UtrechtInc welkom voor ondersteuning.

Voor een gunstige financiering kunnen innovatieve startups via UtrechtInc tot vijftigduizend euro lenen uit het Rabo Pre-seed Fonds. Dit fonds is opgericht door Rabobank en Utrecht Holdings met behulp van UtrechtInc. Inmiddels is voor twee miljoen euro aan leningen verstrekt aan meer dan honderd ondernemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond