Deel dit artikel
-

Radio wordt meer mobiel beluisterd

Radio wordt vaker mobiel beluisterd. Zeven procent van de radioluisteraars luistert wel eens via de tablet, in 2011 was dit nog één procent. Vijftien procent van de radioluisteraars luistert wel eens via de mobiele telefoon/smartphone. Dat blijkt uit het Radio Platform Onderzoek 2013 uitgevoerd door Intomart GfK in opdracht van RAB (Radio Advies Bureau).

In de afgelopen acht jaar is het radio luisteren via internet van 19 procent naar 36 procent toegenomen. Dat betekent dat ruim vijf miljoen mensen radio via internet beluisteren. Uit het RAB Radio Platformonderzoek  (pdf) blijkt dat ongeveer vier miljoen Nederlanders dit de afgelopen maand hebben gedaan. In 2013 zien we dat bijna een kwart van de mensen die wekelijks radio via internet luistert dat via een app doet, een derde via een portal site en 59 procent direct via de site van het radiostation zelf.

Uit het onderzoek blijkt dat de bekendheid van DAB+ hoger is dan verwacht, bijna drie miljoen mensen geven aan ervan gehoord te hebben. Hiervan geven circa zevenhonderdduizend mensen aan dat zij precies weten wat het is. Het landelijk DAB+ netwerk wordt dit jaar uitgerold in Nederland en er heeft nog geen communicatie plaats gevonden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond