Deel dit artikel
-

RadioLED legt een nieuw draadloos communicatienetwerk in Apeldoorn aan

Apeldoorn krijgt als eerst stad in Nederland infrastructuur van het Oostenrijkse RadioLED. Het bedrijf biedt infrastructuur die snel internet mogelijk maakt. Op het netwerk kunnen meerdere bedrijven hun diensten aanbieden.

Om de infrastructuur voor het draadloos communicatienetwerk uit te kunnen rollen heeft RadioLED de gemeente toestemming gevraagd om gebruik te mogen maken van de lantaarnpalen langs de openbare wegen. De gemeente investeert zelf niet in de aanleg van het netwerk.

De gemeente heeft met RadioLED afgesproken dat het draadloos communicatienetwerk alleen gebruikt kan worden als deze voldoet aan alle nationale en Europese wet- en regelgeving, onder meer wat betreft privacy, opslag van data en gezondheid.

De gemeente is geen eigenaar, opdrachtgever, exploitant en gebruiker van het communicatienetwerk van RadioLED. De gemeente heeft enkel lantaarnpalen beschikbaar gesteld, zo blijkt uit een Q&A.

RadioLED mag het netwerk pas gebruiken als deze staat ingeschreven zijn bij het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken.De inspecteurs zullen vervolgens meten wat de stralingseffecten zijn. Voldoen deze niet aan de nationale en Europese wet- en regelgeving dan mag RadioLED het draadloos communicatie netwerk niet gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond