Deel dit artikel
-

Radiozender bouwt streaming app voor Google Glass

De Duitse muziekzender bigFM brengt volgend jaar een Glass-app uit waarmee zijn publiek kan luisteren en interageren met de radiozender.

Zodra Google Glass volgend jaar op de markt is, biedt bigFM zijn app als gratis download aan. Het bedrijf liet de software door Glassplay ontwikkelen. Woensdag was de presentatie (PDF) .

Dragers van de internetbril kunnen inschakelen op verschillende streaming radiozenders. Met een spraakcommando of veeg over de brillenpoot wisselen ze van zender. Daarnaast wordt het mogelijk om liedjes te beoordelen, maar ook om foto’s en video’s op te sturen naar de dj’s. Andersom gaat het ook werken: de muziekmakers gaan live video streamen naar hun brilkijkende luisteraars.

De komende maanden zijn meer nieuwe apps rondom Google Glass te verwachten. De meest recente firmware van de bril staat veel nieuwe toepassingen toe.

Zo wordt het mogelijk om Glass op Shazam-achtige wijze naar muziek te laten luisteren en sport te monitoren zoals Runkeeper doet. Een andere optie is met een spraakcommando vervoer (auto’s) te bestellen en 3D-foto’s te maken.

Foto: Andréanne Germain (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond