Deel dit artikel
-

Rapper Kanye West koopt sociaal platform Parler

Kanye West, de rapper die ook Ye heet, koopt voor een onbekend bedrag Parler, een conservatief sociaal platform.

De partijen maakten de intentie daartoe eerder vandaag bekend.

West, die Meta en Twitter ervan heeft beschuldigd dat hij wordt gecensureerd, zegt in een verklaring: ‘In een wereld waar conservatieve meningen als controversieel worden beschouwd, moeten we ervoor zorgen dat we het recht hebben om ons vrijelijk uit te drukken.”

West, die ook kleding- en sportbedrijven runt, werd eerder deze maand buitengesloten van zijn Instagram- en Twitter-accounts voor het plaatsen van antisemitische berichten.

West plaatste die berichten na kritiek op een White Lives Matter-T-shirt dat hij vorig weekend droeg tijdens de modeweek in Parijs. Daarop ontstond een discussie met rapper Diddy., die dat naar maar niets vond. ‘Ik ga jou als een voorbeeld gebruiken om de Joodse mensen die je verteld hebben me te bellen te zeggen dat niemand me kan bedreigen of beïnvloeden. Ik zei toch dat dit oorlog is.’

Parler keerde vorige maand terug naar de Google Play Store nadat deze door Google was geblokkeerd na de Capitool-rellen in januari 2021. Apple had Parler ook in de ban gedaan, maar het platform beloofde dat er strenger zou worden gemodereerd.

Parler werd in 2018 opgericht door John Matze en Rebekah Mercer, de dochter van de miljardair hedgefondsbeheerder en Breitbart-oprichter Robert Mercer.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond