Deel dit artikel
-

RDW vergemakkelijkt kentekeninzage

De RDW heeft het makkelijker gemaakt om de voertuiggeschiedenis tot negen jaar terug op te vragen. Consumenten die online hun voertuighistorie in wilden zien, moesten hier tot voor kort voor betalen.

Via de website van de RDW kunnen consumenten voortaan gratis controleren welke kentekens op dit moment op hun naam staan. Maar wie wilde opzoeken welke kentekens in het verleden op zijn naam stonden, moest 4,65 euro betalen. De kentekenhistorie gratis opvragen kon alleen via een brief met een kopie van het identiteitsbewijs.

Volgens de Consumentenbond was de procedure van de RDW in strijd met de privacywet. Die schrijft voor dat consumenten zonder belemmering álle persoonsgegevens moeten kunnen opvragen die een organisatie van ze heeft. De RDW stelde echter dat ze voor het gevraagde bedrag extra gegevens leverden. Daarop vroeg de Consumentenbond de AP om uitsluitsel.

De AP gaf de Consumentenbond gelijk en droeg de RDW op de inzageprocedure aan te passen. Dat is inmiddels gebeurd. Via de site van de RDW kunnen consumenten nu met hun DigiD gratis een inzageverzoek doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond