Deel dit artikel
-

RealNetworks biedt films aan

RealNetworks biedt samen met kabelbedrijf Starz Encore Group tegen betaling films aan via internet. Komend voorjaar gaat de nieuwe dienst live, een abonnement kost naar verwachting 10 dollar per maand.

RealNetworks is bekend van de RealPlayer, een speler voor het bekijken en beluisteren van streaming media. Verder heeft het ook de betaalde dienst RealOne, waarbij tegen betaling muziek-, sport- en nieuwsprogramma's zijn te bekijken. Zo'n 850 duizend mensen maken gebruik van RealOne.

De nieuwe dienst, onder de naam 'Starz on Demand' maakt vanaf het voorjaar honderd films per maand beschikbaar, meldt AP. Een abonnementsprijs is nog niet bekend, maar zal naar verwachting rond de tien dollar per maand bedragen. De uitzendingen lopen synchroon met de vertoningen op het kabelnetwerk van Starz, dat onderdeel is van Liberty Media (UPC). Downloaden en voor beperkte duur de beschikking hebben over de film, behoort ook tot de mogelijkheden, daarbij wordt gebruik gemaakt van drm-technologie. De films zijn alleen te bekijken op het computerscherm, wie de film ook op televisie wil zien heeft "extra apparatuur" nodig. Internetters dienen bovendien over een breedband verbinding te beschikken.

Details hierover zijn nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat de films alleen toegankelijk zijn voor inwoners van de Verenigde Staten. De grote filmmaatschappijen startten onlangs Movielink, al enige tijd actief is CinemaNow, dat gesteund wordt door Microsoft, de grote rivaal van RealNetworks. Deze twee zijn eveneens alleen beschikbaar voor Amerikanen, dit vanwege de verschillende auteursrechten op het vertoonde werk in de Verenigde Staten en overige delen van de wereld.

Deel dit bericht

1 Reactie

R. van Ploegen

De samenwerking tussen entertainment en tech industrie op dat niveau is zeer slecht voor opkomende nieuwe bedrijven. Die worden in hun bestaan bedreigd en kunnen nauwelijks concurreren tegen koppelverkoop. Innovatie wordt op deze manier tegengegaan, terwijl innovatie zo belangrijk is in juist deze tijden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond