Deel dit artikel
-

Recensiesite Trustpilot haalt 3 miljoen op

De Europese recensiesite Trustpilot haalt 3,3 miljoen euro bij investeerders op om de Europese groei te versnellen.

Directeur Peter Holten Mühlmann meldde zojuist dat hij een nieuwe financieringsronde heeft doorlopen. De investeerders zijn Seed Capital uit Denemarken en Northzone uit Zweden. In de eerste ronde was Seed Capital de enige investeerder.

Mühlmann: “We gaan de marketingactiviteiten in Europa verstevigen met als doel de dominante speler te worden. En daarna wereldwijd. De investering wordt ook aangewend om internationale kennis binnen de organisatie te halen”, dus om nieuwe mensen aan te stellen in Kopenhagen. “Overwegend Direct Sales”, zegt de oprichter tegen Emerce.

Het principe achter Trustpilot is eenvoudig. Een slimme zoekmachine doorzoekt sites als Ciao-shopping.nl, Beslist.nl, Kelkoo.nl, Checkwebwinkel.nl, Hardware.info en Tweakers.net op recensies. De zoekmachine groepeert deze vervolgens per webwinkel. De cijfers en recensies worden via Trustpilot.nl ontsloten. De ondernemer kan ze ook op zijn eigen site publiceren (voorbeeld).

“Steeds meer bedrijven beginnen het nut van recensies in te zien. Die kentering is iets van de afgelopen zes tot twaalf maanden. Je ziet dat de markt snel verandert op dit punt. Recensies hebben op dit moment de interesse van middelgrote en grote ondernemingen. Ik verwacht dat de kleinere winkels later volgen.”

Online beoordelingen stellen consumenten in staat om het werk van webwinkels en andere dienstverleners publiekelijk te beoordelen. Andere potentiële kopers gebruiken dit soort informatie om tot een beslissing te komen in het oriëntatieproces.

In 2009 bevatte de database minder dan een miljoen recensies. Vandaag zijn dat er 5,4 miljoen. Die gaan over een kleine 82.000 webwinkels.

Google neemt deze beoordelingen over van Trustpilot om zijn productvergelijker Google Shopping te voorzien van recensies. Het systeem kan ook overweg met implementaties van Zencart, OScommerce en Magento en met Facebook.

Foto: Julie Jordan Scott (cc)

Deel dit bericht

22 Reacties

Jos

Een crawler die crawlers indexeert.. wachten op de concurrentie en een crawler die vervolgens hen weer gaat indexeren..

Maarten

Dit is een eindig business-model en ik snap niet dat men daarin bereid is te investeren.

Trustpilot zal ~80% van hun bezoek binnenhalen via Google, de overige waarschijnlijk via partners. Google is al jaren bezig zogenaamde middleman’s weg te snijden uit de index omdat ze weinig waarde toevoegen. En inderdaad….een aggregator van aggregators, wat Trustpilot is, lijkt me nu precies zo’n middlemen. Vergelijkbare partijen zoals TestFreaks en Alatest zijn genadeloos afgestraft tijdens de laatste Panda update dus ik zie het somber in voor Trustpilot.

Bram vd Veer

Trustpilot neemt zonder mijn toestemming ervaringen over van onze websites Telecomervaring en Shoppingervaring.nl, ik ben hier niet over te spreken.
Is iemand bekend met hoe scrapers van Trustpilot geblokkeerd kunnen worden?

Rutger Tolenaar

@Bram, dat is het eerste waar ik ook aan dacht. Vooralsnog worden er bij mijn weten nog geen reviews van http://www.datingwebsites.nl gehaald, maar mocht dat gebeuren kunnen ze direct juridische maatregelen verwachten.

Als ik jou was zou ik eens informeren bij een ICT jurist.

AJ

Bram/Rutger – in NL is ook een soortgelijke partij actief, preferenseo. Persoonlijke mening; hoop dat partijen als deze worden tegengewerkt; weinig origineel concept, gebruiken investeringen/inspanningen van anderen en verdienen er aan. Ook melden bij Google i.v.m. misleiding/duplicated content/etc. doet wonderen, zie Alatest & Panda.

Informeer hen (idealerwijs middels juridisch schrijven) en tegelijk blokkeer ze (middels IP). Heb deze casus elders besproken.

Laat eventueel je algemene voorwaarden van site opnieuw door jurist nakijken; eigendom van reviews moet bij eigenaar liggen en niet bij schrijver om juridisch het sterkst te staan.

André Scholten

Het is niet alleen een crawler, ze bieden ook een eigen systeem dat je op je site kunt integreren. Zo kun je bezoekers automatisch na x dagen laten mailen voor een recensie. Deze komt dan op de site van Trustpilot. Ik ken best veel winkels die het alleen zo gebruiken, en dan vind ik het persoonlijk wel meerwaarde bieden. Helemaal met de mogelijkheden die ze bieden: widgets met de laatste recensies, Facebook widgets voor het tonen van recensies op je Facebook pagina, enz. Je besteed dan als het ware de recensie functionaliteit van je site uit.

Chantage!

Stel oplichters wees zeer voorzichtig mee en gun ze geen cent!
Ze ronselen Nederlands sprekend personeel in Denemarken en vallen je lastig met de vraag of je lid van ze wil worden voor maar 2000 euro per jaar. Als enige voordeel vermelden ze dat niet zomaar iedere willekeurig persoon een review over je kan schrijven. Dit heb ik zelf mogen ervaren toen een concurrent een slecht reviews schreef. Mail ze heel netjes met de mededeling dat dit een concurrent is krijg ik mailtje terug ja als wij het niet plaatsen dan doet iemand anders het wel. Na veel gezeur en koppijn wordt het eindelijk verwijderd waarna ze je over weekje weer lastig vallen of je echt niet lid van ze wil worden om zulke taferelen te voorkomen. Dit is dan ook niets meer of minder dan chantage, een goed gerankt website waar men andere websites zwart kan maken en door hun ca. 2000 euro per jaar te betalen voorkom je dat je website zwart gemaakt wordt. Als klein en middel groot bedrijf ben je bijna verplicht om lid van ze te worden wil je dat niet ieder willekeurig persoon je op internet zwart kan maken.

Wie aan mij verhaal twijfels heeft is mijn advies probeer ze maar uit en win voor grap wat informatie bij ze op.

Deze hele businessmodel is op niets anders dan chantage gebaseerd en moet zo snel mogelijk stoppen!

Rene

Zeer sneu bedrijf dat inderdaad misbruikt maakt van paar ontevreden klanten om bedrijven geld afhandig te maken.

Rene

3 redenen om geen zaken met deze partij te doen:
1. Amateuristisch Deens bedrijfje met zeer onbeschoft en onbekwaam personeel die om de kwartaal wel keertje de deur gewezen wordt om plaats te maken voor nieuwe lichting.
Personeelsleden bij Trustpilot zijn op de hoogte van de wurg contracten en oplichtpraktijken van deze organisatie waardoor ze niet eens hun eigen naam gebruiken.

2. Het is is een crawler die zonder toestemming ander review websites afstruint om data te stelen; dat doen ze zelfs niet goed. Veel data is ca. half jaar niet oud. Steeds meer bedrijven sluiten hun poorten naar Trustpilot waardoor zij alsmaar minder informatie beschikbaar hebben.

3. Eenmaal een contract getekend heb je geen exit strategie. Omdat je jouw klanten hier naartoe verwijs zal google trustpilot pagina met jouw winkel goed indexeren en het ten alle tijden onder jouw bedrijf plaatsen en zelfs misschien boven als je pech hebt. Wanneer je besluit uit te stappen zal dus geen activiteit meer op jouw Trustpilot pagina zijn waardoor het lijkt dat de winkel gestopt is en of wat mis is gegaan waardoor de trust factor averechts zal werken. Verder geef je door de hoge ranking de eventueel ontevreden klanten en of concurrentie munitie om op je te schieten. Hier zit terustpilot natuurlijk op te wachten en maken goed misbruik van om jouw weer een overdreven contract aan te bieden.

Wees dus gewaarschuwd wanneer je met Trustpilot zaken wilt doen. Goede alternatieven zijn vergelijking en informatie websites waar de klant naast een snelle review ook informatie over gekochte producten kan krijgen zoals Tweakers en overige vergelijkings-websites.

trustpilotklachtenforum

beste Jos , wij doen de controle op trustpilot

trustpilotklachtenforum.com

trustpilotklachtenforum

Rene, zie ons forum over trustpilot.

Rene

Dit is een mooi voorbeeld van trustpiloot personeel, onlogisch en volledig uit content reageren. Wat voor zin heeft een klachten forum op te zetten wanneer de zelfde persoon die klanten brutaal en onprofessioneel te woord staat ook zelf de klachten afhandeling doet?

Er werken maar 2 Nederlanders bij trustpilot, 1 doet verkoop en de andere probeert af en toe erg onbekwaam een klacht af te handelen.

Wees gewaarschuwd wanneer u door deze partij benaderd wordt het levert niets anders dan ellende op!

Rene

Zojuist kom ik achter dat Tewakers.net deze partij ook op zwaartelijst gezet heeft en zij geen data meer daarvandaan mogen halen!

Weer een groot partij die zijn duren voor Trustpilot sluit!

Dood gaand amateuristisch bedrijfje, uit de beurt blijven dus!

trustpilotklachtenforum

Hallo forum http://www.trustpilotklachten is op gezet naar het niet in behandeling nemen van onze klachten, stelt dus trustpilot en hun afpers gedrag aan de kaak, dus posten op trustpilotklachten.com

deze posts kunnen ze niet proberen te verwijderen
Einde van trustpilot is nabij

alvast bedankt voor uw bijdrage Admin

trustpilotklachtenforum

Rene PB op het forum is mogelijk, we zijn een bezoek aan het plannen als trustpilot hier in Nederland is (komende zomer Utrecht – Beurs), Admin

Rene

Ik dacht dat dit trustpilot zelf was die klachten probeerde te verzamelen zodat hun afpers praktijken niet aan het licht kwamen. Je hebt mijn toestemming om alles wat ik hier vermeld heb op Trustpilotklachtenforum.com te plaatsen. Ik stel voor dat je ook de namen van de Nederlandse medewerkers publiekelijk maakt zodat toekomstige personeel van hun weet waar ze aan beginnen en wat voor reputatie deze organisatie heeft. Ps. de personeelsleden weten donders goed waar ze mee bezig zijn! Dit kun je duidelijk merken aan de wijze hoe ze zichzelf proberen te beschermen door een valse of niet volledige naam op te geven! We hebben in NL ons deuren redelijk goed kunnen sluiten voor dergelijke reclame bedrijfjes maar in Denemarken beginnen dergelijke bedrijven afgelopen jaren op te komen.

Verder kun je hun website afgaan en kijken waar ze data vandaan pikken en desbetreffende partijen informeren van hun praktijken en het duurt dan meestal enkele weken voor ze op zwarte lijst gezet zijn en geen data meer van andere kunnen stelen. Des te minder data des te lager ze gerankt worden.
Verder kun je bedrijven waar zij data bij

Boze klant

Alles behalve eerlijk daar! uit de beurt blijven!

Peter van os

Er zijn een hoop website die blijven vergelijken, dus ook die markt zal in stand blijven

Reines

Ik hoop het maar. Het is niet altijd even handig om je zomaar ergens aan te melden zonder dat je hebt gekeken of de website wel betrouwbaar is! Daarvoor ga ik in ieder geval altijd naar http://www.datepage.nl. Gewoon snel een overzicht van de meest betrouwbare websites. Beoordeeld door leden van de websites.

Gijs Vroom

@Reines

Je reactie is uit context, maar het lijkt dan ook slechts een promotioneel commentaar + een link naar eigen site. In ieder geval weten we nu dat er een datingsite-vergelijker is.

john - Trustpilot

Trustpilot..is in mijn ogen gewoon een oplichters bende,die over de rug van hard werkende mensen gaat,en de privacy wet zwaar overtreden.

het wordt eens tijd dat er tegen deze club hard wordt op getreden

Erwin Boogert - EMERCE

John, wil je dat ook toelichten, onderbouwen met argumenten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond