Deel dit artikel
-

Recensiesite Yelp zet 1000 man op straat

De Amerikaanse recensiesite Yelp, die ook in Nederland actief is, ontslaat duizend werknemers als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf is afhankelijk van inkomsten uit onder meer horeca en andere sectoren die als gevolg van de coronacrisis hun deuren hebben moeten sluiten.

Het bedrijf verdient aan advertenties, doorverwijzingen en de verkoop van gebruikersdata. De inkomsten uit restaurants zijn sinds 10 maart echter met 64 procent gedaald, die uit sportcentra en aanverwante activiteiten met 73 procent en die uit schoonheidsalons tot 83 procent. Er is geen uitzicht op verbetering, schrijft CEO Jeremy Stoppelman.

Yelp sluit niet uit dat er nog meer mensen hun baan verliezen en zeker 1100 werknemers zijn met verlof gegaan. Het bedrijf had al bezuinigd op servercapaciteit en de directie heeft tot 30 procent salaris ingeleverd.

Vorige maand nog schonk Yelp gedupeerde partners 25 miljoen dollar aan advertentietegoed.

Yelp werd opgericht door twee voormalige PayPal-werknemers, Jeremy Stoppelman en Russel Simmons vanuit een incubator, MRL Ventures, in 2004.

Koopjessite Groupon, die zich op dezelfde markt richt, maakte gisteren bekend dat het een groot deel van zijn werknemers met (onbetaald) verlof naar huis heeft gestuurd. Vorig jaar had het bedrijf ruim 900 werknemers in Noord Amerika. Over drie maanden horen de werknemers of zij kunnen terugkeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond