Deel dit artikel
-

Recente Reacties

Op elke bericht op Emerce Online en op elk verhaal uit dit blad kan via onze site gereageerd worden. Dagelijks gaan zo vele lezers met elkaar in discussie. We hebben een kleine selectie voor u neergezet. Kijk voor meer 'recente reacties' op www.emerce.nl.

VNU verschalkt Startpagina.nl

7 april 2000 ? Uitgeefconcern VNU heeft voor een nog onbekend bedrag de drukbezochte webindex Startpagina overgenomen van E-diensten bv. Startpagina-oprichter Durk Jan de Bruin blijft verbonden aan de site, die zo'n 1,3 miljoen keer per dag wordt geraadpleegd

Opmerkelijk om te zien hoeveel reacties er op dit artikel zijn geschreven. Wat ik nooit begrepen heb, is het feit dat de kwaliteit van deze startpagina nooit is verbeterd. Leuk voor de snelheid en het overzicht dat er geen reclame op staat, maar iets opzoeken op zo'n 360 verschillende pagina's kan ik niet gebruiksvriendelijk noemen. (?) Dat VNU deze portal voor weet ik veel hoeveel overneemt, gaat mij helemaal boven mijn pet. In feite nemen ze niet de site over, maar de 600.000 bezoekers, want dat is de enige waarde van startpagina. (?)

?Eric Groennou

Dynamische site; hogere verkoop

Emerce nr 8, maart/april ? In korte tijd groeide BuyITDirect uit tot een drukbezochte online winkel. Het bedrijf gebruikt klantgegevens om de site in real time aan te passen.

Hoewel ik het eens ben met het feit dat een 'dynamische' website beter kan voorzien in de behoeften van de gebruikers gaat het hier natuurlijk niet om iets nieuws. Webwinkels als Amazon en Bol.com spelen immers al lang in op het gedrag van hun bezoekers, bijvoorbeeld door het tonen van titels die o.b.v. statistieken passen binnen het interessegebied van de bezoeker.

Een belangrijke eigenschap van deze categorie websites is dat deze altijd werken met gemiddelden o.b.v. interessegebieden. Maar heeft deze website het ook door als ik even de weg kwijt ben? Ziet deze website dat ik geheugen koop die niet geschikt is voor de laptop die ik vorige week heb aangeschaft? Kijkt deze website naar het doel waar ik een computer voor nodig heb en geeft hij vervolgens advies? Ziet de website dat de garantieperiode van mijn computer is verstreken en komt hij met een voorstel voor een verlenging van deze garantie? Ziet de website dat de enorme hoeveelheid informatie op de hoofdpagina niet belangrijk is voor mij? Ziet de website dat ik al een muis heb en dat de hoofdpagina dus niet meer met 3 (!) plaatjes van een muis hoeft te komen aanzetten? Nee! Volgens mij doet Buyitdirect dus niets meer dan het handig interpreteren van de statistieken. Niet echt dynamisch, maar het werkt blijkbaar wel!

?Robin Stekelenburg

BitMagic verbreedt distributie door affiliates

10 maart 2000 ? Het online entertainment bedrijf Bitmagic start een content affiliate programma. Na de recente overeenkomst met BOL zullen er deze maand nog twee grote deals volgen, aldus CEO Michiel Frackers. Bitmagic wil voor het eind van 2000 een miljoen players gedistribueerd hebben, nu zijn dat er 79.000.

Heb dat BitMagic ruim een week lang geprobeerd, maar het toen walgend weer verwijderd omdat het ongelofelijk zouteloos en oninteressant is. Maar waarschijnlijk blijf ik na verwijdering gewoon op de abonneelijst staan.

?Martin Deelen

Ik ben 'hooked on bitmagic': iedere week! een spel, meestal goed voor enkele uurtjes klikfun, gratis thuisbezorgd. De animaties zijn meestal grappig en de advertenties is mee te leven. Better than TV (en ik heb niet eens aandelen in bitmagic), ik gebruik bitmagic al een klein jaar en het pc gebruik is er leuker door geworden.

?Marc de Ruijter

Cash voor je mening

Emerce nr 8, maart/april ? Het Nederlandse bedrijf OpinionBar.com vraagt de consument naar zijn mening en beloont 'm daarvoor.

Leuke grap, maar kom er niet mee aan bij een wetenschapper. Je beinvloedt de respondent door hem te spekken, wat is er leuker dan geld dat je verdient op internet daar ook uit te geven en daar pas je dus je surfgedrag op aan: deze maand kan ik 25 euro krijgen, dus ga ik nu voor cd's of een boek shoppen, ziet een site er te duur uit, dan ben ik weg. Je creëert dus zelf een groep internetgebruikers met een profiel dat een bepaalde richting in gaat, erg fout!! Maar altijd leuk om weer een berg NAW-gegevens over te houden natuurlijk. Methodologisch lijkt het me dus redelijk slecht in elkaar te zitten. Of vergis ik me?

?Mark

Deel dit bericht

1 Reacties

marc

Herziening van mijn positieve mening over Bitmagic. Na de aankondiging dat zeeen technology bedrijf 'zijn' is de daad bij het woord gevoegd en is de entertainment push frequentie (EPF) sterk gedaald. Ook de games waren al maanden in de herhaling, maar dat is comme il faut in medialand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond