Deel dit artikel
-

Recharge.com opent kantoor in Lissabon

Het Nederlandse bedrijf Recharge.com, gespecialiseerd in de handel in prepaidkaarten, opent in Lissabon zijn eerste buitenlandse kantoor.

Medewerkers op de nieuwe locatie worden vooral ingezet voor productontwikkeling, om de internationale activiteiten mee uit te bouwen. Het is niet bekend hoeveel man het kantoor zal huisvesten.

Recharge.com uit Amsterdam haalde eerder dit jaar 35 miljoen dollar groeigeld op. Het streeft naar een bruto omzet van 450 miljoen euro in 2021. Dat is de helft meer dan een jaar geleden.

“Het opladen van betaalkaarten is een business die voornamelijk offline is en op oude rails rijdt”, vertelde directeur Gunther Vogelpoel onlangs tegen Emerce. “Wij hebben daar een digitaal platform omheen gebouwd dat leveranciers van digitale producten en consumenten verbindt.”

Dat zijn prepaidkaarten voor beltegoed, maar net zo goed cadeaukaarten voor winkels als Zalando, bol.com of Coolblue en diensten als Steam, Netflix en Spotify.

Elke maand maken zo’n drie miljoen mensen gebruik van de site of app om bijvoorbeeld hun prepaid kaart op te waarderen. Recharge.com biedt de digitale interface en handelt de transactie achter de schermen af met de provider. De gebruiker krijgt een unieke opwaardeercode, voert die in en gaat door.

Foto: Nuna Luis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond