Deel dit artikel
-

Rechter: Apple moet externe betaalsystemen in App Store toestaan

Apple moet toestaan dat appontwikkelaars hun eigen betaalsystemen kunnen gebruiken in plaats van die van Apple. Dat heeft de rechter in de zaak tussen Apple en Epic Games vrijdag geoordeeld. Daarmee heeft Epic Games een belangrijke overwinning behaald.

De uitspraak betekent dat Apple niet langer 30 procent commissie kan eisen bij in-app aankopen. Dat kan het bedrijf enorm veel geld kosten.

Epic Games provoceerde Apple een jaar geleden door een eigen betaalsysteem in te bouwen in de populaire game Fortnite, tegen de regels van Apple in. Die verwijderde daarop Fortnite uit de App Store. Epic Games kondigde meteen een rechtszaak aan.

Apple had al beloofd dat bedrijven zoals Netflix gebruikers via een link in de app een betaald account kunnen laten aanmaken. De nieuwe regels golden evenwel niet voor games.

Het is niet in elk opzicht een gunstig vonnis voor Epic Games: die moet nog steeds 30 procent van zo’n 12 miljoen dollar aan Apple terugbetalen omdat het contractbreuk heeft gepleegd.

Epic Games beweerde ook dat Apple de Amerikaanse antitrustwetten heeft geschonden, maar dat vond de rechter te ver gaan. Vermoedelijk gaan beide bedrijven in hoger beroep.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Klein stapje, echte stap is Apple dwingen andere appstores toe te staan, mijn grootste reden om enkel computers van Apple te gebruiken en geen telefoons.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond