Deel dit artikel
-

Rechter verbiedt Unibet gokken op voetbal

De Rechtbank Utrecht heeft de Britse gokaanbieder Unibet verboden via haar website illegale gokspelen aan te bieden, waaronder het gokken op Nederlandse amateur-wedstrijden en wedstrijden uit het betaald voetbal.

In het vonnis overweegt de Utrechtse rechter dat het aanbieden van gokspellen, waaronder het gokken op amateur-wedstrijden en wedstrijden uit het betaald voetbal, zonder Nederlandse vergunning verboden is. Unibet moet per direct haar gokaanbod staken op straffe van een dwangsom van 100.000 euro per dag en met een maximum van drie miljoen euro.

De rechtszaak was aangespannen door de Lotto, de enige vergunninghouder in Nederland voor het aanbieden van sportprijsvragen. Het is de zeventiende keer dat de Nederlandse rechter oordeelt dat het aanbieden van illegale gokspelen in Nederland verboden is.

Illegaal gokken op sportwedstrijden staat de laatste tijd prominent in de belangstelling. Recent zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over aanbod van gokken op wedstrijden uit het amateurvoetbal door het bedrijf Unibet.

De Lotto investeerde de laatste vijf jaar al ruim drie miljoen euro aan juridische zaken met als zwaartepunt het voorkomen van illegale kansspelactiviteiten. "Illegale kansspelen bedreigen zowel de integriteit van de sport alsook de donaties aan de sport en andere goede doelen. Dat is de reden waarom De Lotto keihard voor het behoud van deze belangen vecht," aldus directeur Tjeerd Veenstra van De Lotto."

Het vonnis is een forse tegenvaller voor Unibet, dat het aanbod dit seizoen had uitgebreid met duels uit de hoofdklasse, de hoogste amateurvoetbalklasse. Het bedrijf hoopt dat Nederland het kansspelbeleid onder druk van de Europese Commissie zal aanpassen.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Anoniem

"Het is de zeventiende keer dat de Nederlandse rechter oordeelt dat het aanbieden van illegale gokspelen in Nederland verboden is." En de site is nog steeds toegankelijk. Lotto kan proberen wat ze willen met hun belachelijke monopolie. Op tientallen sites kan je gewoon wedden. sites als Betfair bezwijken gelukkig niet voor dit soort maffia-praktijken van de Nederlandse overheid. Elke serieus weddende 'wedder' zet niet meer in bij de toto. Belachelijke odds, verplicht combo spelen… Niemand neemt ze serieus en dan proberen ze maar de concurrentie op internet te verbieden onder het mom van 'voorkomen verslaving'. Meer inkomen/concurrentie uitsluiten is het eerder.

Eddy

Als de Lotto organisatie nu eens zelf met degelijke concurrende oplossingen of mogelijkheid komt dan hoeven zij niet telkens de concurrenten aan te vallen. dit kost alleen maar geld (lees 3 miljoen euro) terwijl zij geld hadden kunnen verdienen.

Rik

Absoluut een vorm van rechtsongelijkheid en willekeur.Aangezien er vrij verkeer van goederen en diensten bestaat binnen de Europese Unie kan het niet anders dan dat de NL overheid haar wetgeving zal moeten aanpassen en ook aanbieders als Unibet e.d. toe zal moeten toestaan te bewegen op de NL markt.De argumenten van de Lotto snijden geen hout en ook al zouden ze dat doen dan zouden ze door de rechter niet mee genomen mogen worden, omdat daar de wetgeving in mijn ogen niet voor bedoeld is. En wanneer wel, dan zouden ze dit aan moeten passen omdat dergelijke argumenten niet door de NL overheid mee gewogen zouden moeten worden. Zogenaamd illegale kansspelen, die niet wezenlijk verschillen van de Toto (Lotto), hebben geen ander effect op de integriteit dan de Lotto, omdat de aangeboden weddenschappen niet wezenlijk verschillen van elkaar. Daardoor kunnen ze dus ook geen ander effect hebben.

gokkasten

het gaat allemaal om het behouden van de monopoliepositie die onze ziekelijk hebberige regering heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond