Deel dit artikel
-

Rechtszaak FNV tegen websuper Picnic op 1 november

De rechtszaak tussen websuper Picnic en vakbond FNV vindt 1 november plaats, nadat deze eerder was uitgesteld. Inzet zijn de arbeidsomstandigheden, onder welke cao de medewerkers van Picnic moeten vallen en de hoogte van de beloning voor medewerkers.

Vakbond FNV heeft de websuper eerder dit jaar de keus gesteld tussen het toepassen van de supermarkt-cao of een rechtszaak. Binnen een week moest het bedrijf laten weten of het de supermarkt-cao gaat toepassen voor zijn medewerkers.

De vakbond constateerde destijds dat er na stevige acties van FNV en werknemers rond onveiligheid op de vijf distributiecentra, wel verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo is Picnic een veiligheidsprogramma gestart. Maar het bedrijf gaf niet thuis zodra het gaat over vaste contracten en vaste uren voor de mensen. En een cao, daar gaat de directie al helemaal niet op in. Picnic verdient volgens de bond ‘miljoenen aan de onderbetaling van zijn medewerkers’.

In augustus voerde de FNV actie voor het hoofdkantoor van Picnic om de aandacht te vestigen op het hoge percentage flexwerkers bij Picnic.

CEO Michiel Muller vindt het jammer dat de vakbond kiest voor conflictmodel. Hij herhaalde in augustus nog dat de activiteiten van Picnic niet vallen onder (de werkingssfeer van) de supermarkt-cao. Deze is bedoeld voor caissières en vakkenvullers in de traditionele winkels. Picnic heeft geen winkels, maar is een e-commercebedrijf.

Picnic heeft zelf alle belang bij tevreden arbeidskrachten die graag een langdurige arbeidsrelatie met Picnic aangaan, zo zegt het bedrijf. Daar horen ook vaste banen bij. ‘Het beleid van Picnic is erop gericht dat het aantal arbeidskrachten met een vast contract groeit. Vier jaar na de oprichting werken bij Picnic nu circa 600 mensen op contract. Dat aantal is groeiende, maar het kan niet allemaal op één dag.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond