Deel dit artikel
-

Rechtszaak op komst tegen dubieuze domeinverkoper

Diverse ondernemers die slachtoffer zijn van acquisitiefraude starten een rechtszaak tegen Trademark Office. Dat bedrijf biedt domeinnamen aan voor 29,75 euro per jaar, maar wie ingaat op het aanbod zit er maximaal vijftien jaar aan vast.

Mkb’ers worden over het algemeen telefonisch benaderd en moeten binnen 24 uur reageren op het aanbod, schrijft het FD. Er is zogenaamd haast bij omdat een andere partij interesse heeft getoond in een domeinnaam die erg lijkt op een adres dat de ondernemer al heeft. Daar blijkt vaak niets van te kloppen.

Nog brutaler is dat de kosten voor de vijftien jaar vooraf moeten worden betaald. Ook klagen ondernemers over agressieve incassobureaus die in actie komen zodra ze bezwaar maken tegen deze kosten. ‘Mensen worden zeven, acht keer dag gebeld. Ze dreigen in een geval zelfs de kinderen erbij te betrekken van degenen waarvan Trademark Office geld eist.’

Het incassobureau dat het bedrijf inschakelt Norrad blijkt niet toevallig van de oprichters van Trademark Office: Jonathan Oudekerk en Boy Hoogeveen (allebei 26).

Advocaat Jeroen Thiele van Berntsen Mulder Advocaten wil de werkwijze van Trademark Office onrechtmatig laten verklaren en treedt op namens 32 gedupeerden. Het bedrijf handelt trouwens ook onder de namen Trademark & Intellectual Property Office, DNS Europa, TIPO, I.P. Merk & Domeinregistratie en I.P. DNS.

Trademark voelt de bui kennelijk al hangen, want vanaf volgend kwartaal kunnen ondernemers die al hebben toegehapt gewoon jaarlijks betalen.

Deel dit bericht

29 Reacties

Frank boute - Intergroep verzekeringen bv

Hetzelfde hebben wij meegemaakt

Kirsten Hölsgens-Erkenbosch - Euregio Language Services

Ook wij worden sinds maanden lastig gevallen door Trademark. We hebben op advies van de politie schriftelijk (aangetekend) verweer gedaan. Ze blijven maar bellen en e-mails met herinneringen sturen. Vandaag een dreiging via de mail gehad dat ze een incassobureau hebben ingeschakeld. Morgen kunnen we een brief in de brievenbus verwachten… Wij willen graag dat het stopt en zijn niet voornemens om te betalen.
Heeft aangifte bij de politie zin?

Boereboom

Ook wij hebben hier vanaf maart mee te doen en worden hier helemaal gek van. Wat is het beste wat we kunnen doen nu?
Aangifte doen? En negeren?
Ook het incassobureau die hun op ons afgestuurd hebben is van dezelfde organisatie.

Els - Singles Enzo

Zeer herkenbaar. Je wordt onder druk gezet, misleid en opgelicht en erg dreigend aan de telefoon. Ik ga zeker niet betalen. Ik meld me liever aan bij advocaat Jeroen Thiele. Trademark Office wil geld zien dus laten hun maar komen.

Johan - Flexwater

Gisteren hetzelfde meegemaakt. Zeer agressief en angstzaaien door misleidende informatie.
In korte tijd diverse telefoongesprekken achter elkaar met elke keer een ander persoon.
Daarmee word de schijn gewekt dat het serieus en zorgvuldig gaat.

Hierdoor krijg je tevens geen gelegenheid om informatie over hun te verzamelen.
Ondertussen word je er in geluisd.

Hierbij meld ik me bij de advocaat Jeroen Thiele.

Els

Johan, je moet jezelf wel melden bij Jeroen. Dat gaay niet via dit form

Kirsten Hölsgens-Erkenbosch - Euregio Language Services

Als je niet betaald hebt, dan kun je helaas geen aangifte doen bij de politie. Je kunt wel bij de politie een melding laten opnemen.
Wij hebben elke keer aangetekend schriftelijk verweer gevoerd. Dit doen wij al vanaf februari jl. Wij zijn gedagvaard en hebben een verweerbrief met het complete dossier ingediend bij de rechtbank. Wij gaan naar de rolzitting binnenkort en lichten ons aangelegd dossier met alle bewijsmateriaal in deze zaak grondig toe. Kijken wie aan het langste eind trekt…

Hoogendijk

Afgelopen vrijdag ook benaderd, tijdens het gesprek zelf het betreffende domein gekocht…. Heb het gemeld bij mijn hosting bedrijf en de fraude helpdesk

Verveer

Helaas ben ik hier ook slachtoffer van geworden. Ze kregen me aan de lijn op een moment waarop ik met een aantal andere zaken bezig was. Ik was simpelweg niet scherp genoeg om de juiste kritische vragen te stellen. Als ik naar mijn rechtvaardigheidsgevoel luister, wil ik ze met alles wat mogelijk is bestrijden. Wellicht kost het mij minder ergernis als ik die 297 euro (10 jaar) maar als verloren beschouw en me op mijn onderneming richt……

Frederike Stemerdink

Ook wij zijn er vol ingetrapt. De naam van ons bedrijf noem ik maar liever niet. Wij hebben vorig jaar 10 jaar vooruit betaald, 297 euro ex BTW. Wij koesterden niet eens argwaan, ook onze IT manager niet. Maar vorige week kregen wij een factuur voor 51 euro. Ik heb met mijn stomme kop de factuur voldaan, want ik was vergeten dat wij voor 10 jaar vooruit hadden betaald. Ik vond de factuur er wel raar uitzien, maar ja, het is een bedrijf waar wij al zaken mee deden. Dus het zal wel OK zijn. Had ik nou maar even op internet gekeken. Pas toen in het AD een artikel over domeinnaam fraude stond ging er een lichtje branden. Uit navraag bleek dat de 51 euro voor jaarlijks onderhoud en administratie zou zijn. Het “abonnement” hebben wij meteen opgezegd. Het is notabene nog keurig bevestigd. Wij zullen dus geen gedoe met incassobureau’s krijgen.
Wat een slim verdienmodel hebben die jongens van Trademark Office. Doordat wij hebben opgezegd hoeven zij de overige jaren geen geld meer uit te geven aan een domein naam, waarvoor wel is betaald. Kassa!
Ik vermoed dat menigeen die tandenknarsend de 10 jaren hebben vooruit betaald nog een onaangename verrassing staat te wachten.
Ik heb in elk geval bij de fraude helpdesk melding gedaan en Jeroen Thiele aangeschreven. Ik hoop dat het helpt.

Hans Innemee - Hans Innemee

Ben ook gefopt door trademark op n moment dat ik heel dat ik heel druk bezig was. hansinnemee.nl was reeds gekaapt door de kunsthuizen in Leiden en omstreken dus ik dacht niet nog meer inbrekers die met mijn naam aan de haal gaan. Ik ga nu per maand betalen voor hun “dienst” en wacht dan af wanneer ze “nat”gaan

Frederike Stemerdink

Beste Hans,
Ze zullen niet zo snel nat gaan denk ik. De Fraudehelpdesk doet niets met meldingen. Zij geven uitsluitend advies (de naam dekt dus de lading).
Omdat wij al hebben betaald is aangifte doen bij de politie een optie. Te veel gedoe voor een gemis van 350 euro.
Wij zien dit bedrag als leergeld. En zo zullen veel ondernemers denken vermoed ik.

Eric

Helaas ben ik ook gedupeerd. Ben er op een druk moment ingetrapt. Na ontvangst 1e factuur van 297 Euro voor 10 jaar heb ik via de site van advocaat Jeroen Thiele de voorbeeldbrief als reactie teruggestuurd. Daarop kwam idd, zoals andere ondernemers ook hebben ervaren, een ‘wollige’ brief terug van Trademark Office. Ik voel me flink bedrogen, zeker als ik de gelijksoortige reacties van anderen lees. De factuur heb ik niet betaald, waarop Norrad Incasso de zaak overnam. Dit blijkt van een bedrijf van dezelfde eigenaren als Trademark Office te zijn. Inmiddels is er een deurwaarder namens Norrad geweest met de aankondiging van een rechtszaak. Ik heb na ontvangst van de eerste factuur ook een mail met de stukken naar advocaat Jeroen Thiele gestuurd, toen was de rechtszaak van de 32 ondernemers al gestart. Ik ben erg geïnteresseerd in de voortgang.
Advies is welkom.

't Lam

Ben telefonisch benaderd door Trademark met gelijke verhalen als eerdere reageerders.
Het verhaal was dat mijn domeinnaam aangevraagd was met de extensie [info] i.p.v. [nl] of ik daar bezwaar tegen had,. Gevraagd wat voor branche dit aangevraagd heeft en/of welke plaats maar daar was vreemd genoeg niets over bekend. Ze konden mij als hoofddomein registreren dan kon niemand anders deze [info] extensie gebruiken dus dat vond ik prima maar toen kwam de aap uit de mouw want dan moest ik dit domein claimen en dat kost dan € 29.75/jaar voor minimaal 10 jaar. Dat vond ik te veel want bij mijn eigen provider kost dit € 19.95 met jaarlijkse opzegging, maar dit kon niet meer zijden ze want de naam stond bij hun al vast, vreemd!
Geen overeenkomst aangegaan en nu zie ik de verhalen op dit forum.

Tunis

Ook hier benaderd door die boeven. Helaas voor hun trap ik daar niet in. Ze was erg gefrustreerd aan de telefoon toen dat niet lukte:).

TRAP ER NIET!!

R - RosaInk

Nee! Had ik dit maar eerder gelezen 🙁 In mijn haast dacht ik dat het om Trademark.nl ging, maar aan de telefoon ging het toch om een hele andere zaak. Ik had een raar voorgevoel, maar in seconds is ze het toch gelukt. Ik baal ontzettend! Maar ik moet het er maar verder bij laten. Leergeld idd zoals iemand hierboven schrijft. De rest van de energie besteed ik liever aan goede klussen waarmee ik mijn pasgeboren zoon kan onderhouden en kan sparen voor zijn studie later.

Kirsten Hölsgens - Euregio Language Services

Zijn de schoften nog steeds bezig?

Eric

Vervolg op mijn bericht van 26 juni. Norrad heeft een deurwaarder gestuurd met een dwangbevel. Wat een lef hebben die gasten! Ik heb Trademark een schikkingsvoorstel gestuurd en ze reageren door mij te verwijzen naar Norrad incasso.

Kirsten Hölsgens

NIET BETALEN EN OOK NIET SCHIKKEN!!! STELLETJE BOEVEN!!!

Het beste is om een goed dossier aan te leggen waarin een duidelijk verweer staat en dat in te dienen bij de Rechtbank of bij een kantonrechter.
Wij zijn naar de zitting gegaan nadat wij een super uitgebreid dossier bij de Rechtbank in Maastricht hadden ingediend. De tegenpartij heeft niet meer gereageerd……

Eric van der Mast

Hallo Kirsten.
Mijn schikkingsvoorstel is gebaseerd op niets betalen.
Mijn bedrijf is ook gedagvaard bij de rechtbank Maastricht door Norad incasso. Wanneer was de zitting? Wanneer is de uitspraak? Kunnen we wat info delen?

Kirsten Hölsgens

Hallo Eric van der Mast,

De zitting is 20 juni jl. geweest en de uitspraak zal woensdag 15 augustus zijn.

Groet,

Kirsten Hölsgens-Erkenbosch
Euregio Language Services

Kirsten Hölsgens-Erkenbosch - Euregio Language Services

Beste allemaal,

via deze weg wil ik jullie laten weten dat wij van Euregio Language Services de zaak tegen Trademark Office BV / Norrad Incasso hebben gewonnen!
Alle moeite is dus niet voor niets geweest…

Ik hoop dat alle andere gedupeerden ook de strijd tegen deze schoften winnen. Ze moeten gestopt worden.

Mocht iemand advies willen, dan neem gerust contact met ons op!

marga kroon - kroonmassage

Helaas is mij hetzelfde overkomen. Ik zou een half uur bedenktijd hebben en na 15 minuten belde ze al. bandje ingesproken maar toen ik las op internet al deze verhalen heb ik gelijk gebeld dat ik niet akkoord ga.
Nu ook incasso buro bezig met mij. Ongelooflijk, dit heb ik nog bij geen een bedrfijg meegemaakt. De onbeschoftheid en de toenemende druk die zij uitoefenen op mensen. Psychisch heb ik er last van, merk ik.
Ik hoop op een goede afloop want ik zou niet weten hoe ik dit alles kan betalen.

Eric

Aansluitend op mijn eerdere berichten. Ik heb niet betaald, ik heb me laten dagvaarden door hun eigen incassobudo Norrad incasso. De zitting is twee weken geleden geweest en ik wacht met vertrouwen op een negatieve uitspraak voor Trademark office.
Marga Kroon, ik adviseer je niet te betalen. Download de brief van advocaat Thielemans van Bernts Mulder advocaten en verstuur deze. Vervolgens negeer je alle telefoontjes en correspondentie. Laat maar voorkomen, je wint het toch omdat er inmiddels jurispondentie is van door hen verloren rechtszaken.
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2018:3291&showbutton=true&keyword=trademark+office
of
https://fnvzzp.nl/nieuws/2018/08/fnv-zelfstandigen-wint-procedure-tegen-trademark-office

Succes!

Eric

Aansluitend op mijn eerdere bericht

Ik ben ik maart 2018 erin geluisd, echter heb ik de factuur niet betaald en werd ik via hun eigen incassoburo Norrad Incasso BV gemaand om te betalen. Niet gedaan! Wel veel correspondentie en bezwaren gestuurd met juridische onderbouwing. Deurwaarder aan de deur met een dwangbevel voor een rechtszaak. Prima, kom maar op! Zelf een verweer geschreven en voor laten komen. Afgelopen week heeft de rechtbank Limburg uitspraak gedaan. Ik heb gewonnen en ben er vanaf!. Juridische reden: Norrad Incasso BV, de eiser namens Trademark Office BV heeft de griffierechten niet betaald en totaal gene reactie gestuurd naar de rechtbank. Veroordeling is dat er geen zaak is en zij de gerechtelijke kosten alsmede mij een onkostenvergoeding moeten betalen.

Wat een stelletje stoere kerels bij Trademark en Norrad.
Dus; Trap er nit in en is dat toch gebeurt? Laat maar voorkomen. Je wint het toch, Ik ken nu al drie zaken waar de echte eerlijke ondernemer gewonnen heeft.

j

helaas ben ik er ook ingetrapt.

kijk ermee uit.

Ad - a3 produkties

Eric en Kirsten Hölsgens-Erkenbosch en de anderen, bedankt voor jullie berichtgeving. ook ik heb vandaag een incassobrief van die boeven ontvangen. Ik negeer al het telefoonverkeer van dit schuim. Het sterkt mijn vertrouwen te lezen dat ze na jullie acties feitelijk met de staart tussen de poten aftaaien. Ik zal ook zeker niet betalen en reageer ook op geen enkele manier meer op ze. Een aangetekende brief naar voorbeeld van advocaat Jeroen Thiele heb ik meteen verstuurd de dag na dat ik da oorspronkelijke factuur kreeg en ben er zeker van dat ik in mijn recht sta. Mocht het tot een gerechtelijke procedure komen, ben ik er van overtuigd dat ik in het gelijk wordt gesteld.Er is namelijk sprake van misleiding in de benaderwijze van Trademark. Er zijn geen derden geïnteresseerd in mijn domeinnaam. Door de jurisprudentie van jullie zaken zie ik alles met vertrouwen tegemoet. Voor alle anderen: NIET BETALEN AAN DIE FLESSENTREKKERS!

Annelies van Ommering

Ook ik ben er voor de tweede keer ingetrapt in februari. 3 jaar geleden voor 10 jaar betaald, andere naam maar dezelfde oplichter. Ze registreren het echter maar 1 jaar en heffen hun bedrijf dan weer op en gaan onder een andere naam en adres verder. Heb nu €119, – annuleringskosten betaald om van de stress af te zijn. Kreeg keurig een creditnota. Vorige week belden ze weer maar nu bel ik echt niet meer terug.Ik heb het aangegeven bij de belasting “meld misdaad anoniem”

Bas IJff - Zangstudio Amuzement

Ik ben gisteren telefonisch benaderd door het bedrijf Lectual Europe B.V. Hun website ziet er precies hetzelfde uit als die van Trademark Office en heeft hetzelfde postadres en bezoekadres. Ook hanteren ze exact dezelfde werkwijze als hierboven omschreven. Ik ben er niet in getuind. Ze zijn dus nog steeds actief. Tegen mij is wél gezegd dat er een derde partij is die mijn domeinnaam (met .com extensie) wil gebruiken en hier ook al voor betaald heeft!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond