Deel dit artikel
-

Reclame Code Commissie tikt Koopjedeal op de vingers

De reclame waarmee Koopjedeal.nl op haar website een poloshirt aanprijst, is misleidend. Dat heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld.

In de reclame werd een shirt aangeboden voor 19,99 euro, met daarnaast een doorgehaalde adviesprijs van 79,99. Die adviesprijs was onjuist. In een andere uiting van Koopjedeal.nl waarbij hetzelfde shirt werd aangeboden, was de adviesprijs 49,99 euro. Wat de werkelijke adviesprijs van het shirt is, is niet vast komen te staan. Door een onjuiste, hoge adviesprijs te hanteren, lijkt het aanbod beter en de korting hoger dan hij in werkelijkheid is.

De Commissie heeft Koopjedeal.nl al verschillende malen naar aanleiding van vergelijkbare reclame-uitingen aanbevolen om niet meer op een dergelijke wijze, met misleidende adviesprijzen, reclame te maken. Nu blijkt dat Koopjedeal.nl doorgaat met op deze manier reclame maken, heeft de Commissie besloten de uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

A. Westrik

ik heb 14 oktober 2021 een bestelling gedaan en deze tot nu toe niet ontvangen. Hoe kan dat. Wel betalen maar niets ontvangen. Heel graag een antwoord hierop. Groet, A. Westrik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond