Deel dit artikel
-

Reclame online gokken door het dak

Sinds de legalisering van de online kansspelmarkt per 1 oktober 2021 zijn reclamebestedingen van online gokbedrijven door het dak gegaan. Zo is er een gemiddelde verdubbeling te zien van de mediabestedingen van de onlinekansspel aanbieders sinds oktober vorig jaar, aldus DVJ Insights.

Op 1 oktober is de onlinekansspelmarkt in Nederland gereguleerd. Na de ruime voorbereidingstijd kreeg in eerste instantie slechts een handvol aanbieders een vergunning vanuit de Kansspelautoritiet (Ksa).

Eerder onderzoek van DVJ Insights liet al zien dat de invloed van corona een groot effect heeft gehad op de onlinekansspelmarkt. Het afgelopen jaar is er sprake van een flinke toename van het aantal spelers en meer dan de helft van deze spelers geeft aan dat de pandemie en de lockdown een reden zijn geweest om te gaan spelen.

Spelers oriënteren zich vooral op betrouwbaarheid en naamsbekendheid.

Vandaar dat de vaak nog onbekende aanbieders met reclame spelers proberen te lokken. Werd er in de periode voor 1 oktober gemiddeld ongeveer 1,5 miljoen euro per week uitgegeven aan media, vanaf week 39 verdubbelde dit ruimschoots naar gemiddeld 3,5 miljoen per week.

Tegelijk is er ook veel irritatie ontstaan over de vele reclame op vooral televisie.  De branchevereniging VNLOK (Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders) heeft dan ook opgeroepen om de reclame te beperken.

Foto Javon Swaby via Pexels

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond