Deel dit artikel
-

Reclamebureau Achtung! in service design

Reclamebureau Achtung! is een nieuw bureau begonnen voor service design oplossingen onder de naam Studio Kraftwerk. Dat meldt Adformatie. Het bureau zegt dat Kraftwerk de bestaande (interaction) design expertise zal bundelen.

Achtung! zegt dat de markt van service design de afgelopen jaren volwassen is geworden: Merken bereiken consumenten steeds vaker via mobiel en laptop en connected devices. Hoewel deze dagelijkse interacties cruciaal zijn voor merkvoorkeur en loyaliteit, ligt in veel gevallen de nadruk nog sterk op functionaliteit en techniek. ‘Het merkverhaal en de merkervaring blijven onderbelicht.’

De studio wordt geleid door Daniel Sytsma en Noam Erlich.

Deel dit bericht

1 Reactie

Peter Boersma

Service Design? Really? http://cdn.meme.am/instances/500x/56307589.jpg

Zoals Patrick Quattlebaum schreef in zijn introductie op “On Service Design” (http://www.adaptivepath.com/ideas/on-service-design-2/): “we tackle systemic problems in organizations looking to provide better and more human experiences to their customers.”En als ik op de site van Kraftwerk lees dat hun vision is “Your product is the experience”, dan weet ik zeker dat men bij Achtung! op een buzzword gesprongen is, zonder zich in de materie te verdiepen.

P.S.: Ik heb groot respect voor het werk dat Daniel en Achtung! voor de Nederlandse design community aan het doen zijn, maar deze move klinkt als misplaatste “landgrab”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond