Deel dit artikel
-

Reclamecodecommissie: Coolblue maakt bezorgclaim niet waar

De bezorgclaim ‘Voor 23.59 uur besteld, morgen gratis bezorgd’, waarmee Coolblue op haar website adverteert, is te absoluut. Dat heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld.

Coolblue kan (gratis) bezorging de volgende dag niet altijd nakomen. Uitzonderingen op de beloofde levertijd kunnen zich voordoen door bijvoorbeeld overmacht of een extreme piek van consumentenaankopen, zoals rondom de feestdagen in onderhavig geval.

In de bestreden reclame-uiting zelf wordt echter geen enkel voorbehoud gemaakt en ontbreekt een zichtbare verwijzing naar de mogelijke uitzonderingen op de toegezegde levertijd door Coolblue. Hierdoor wordt in eerste instantie een verkeerde indruk gewekt bij de consument.

De Commissie acht van belang dat een geclaimde levertijd van één dag voor de consument van doorslaggevend belang kan zijn om een product te bestellen bij Coolblue, in plaats van bij een concurrent. De Commissie is van oordeel dat de reclame-uiting van Coolblue misleidend en daarom oneerlijk is in de zin van artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code (NRC).

De (voorzitter van de) Commissie heeft Coolblue al meerdere malen naar aanleiding van vergelijkbare reclame-uitingen aanbevolen om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Deel dit bericht

7 Reacties

Wesley

Als een Nederlandse webshop zich goed aan zijn service belofte houd is het wel coolblue.

Bob

@Wesley Service is doorgaans top, maar volgende dag bezorgd hebben ze hier al vaker niet kunnen waar maken (en was idd de reden om daar te bestellen, want goed koop zijn ze niet).

Erik van der veen

De service is super. Heb er al heel vaak besteld maar ik schat in dat de claim in 20 tot 30% van de gevallen niet gehaald werd.

Dick

Twee keer iets besteld maar moest een week wachten. Persoon bij Coolblue gaf zelf aan dat de adv misleidend was…

JJ

Ik schat dat ze nagenoeg 100% van de tijd de belofte nakomen. Heb regelmatig besteld met de dag erna bezorgd en het is tot nu toe altijd goed gegaan.
Top winkel.

G.

Gelukkig kan Hellotv wel de verwachtingen waarmaken. Ik koop niet meer bij Coolblue.

Jet

Ik wacht al sinds 14/7 op mijn bestelling. Goederen zouden eerder komen echter nig steeds niet bezorgd, na meerdere telefoontjes klantenservice. En na het opnemen van vrije dgn ibm het arriveren vd bestelling. Dit geeft frustratie Ik zou gebeld worden door afdeling bestelling: niet terug gebeld. Men zou de melding weer door zetten. Niet teruggebeld. Ik zou uitleg krijgen
wat de reden was van dit probleem en zou compensatie aangeboden krijgen. Nig steeds niets gehoord van cool blue….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond