Deel dit artikel
-

Record aantal aanmeldingen voor Startupbootcamp

Startupbootcamp Amsterdam, de Nederlandse editie van de Europese accelerator, heeft een groot aantal aanmeldingen ontvangen voor jaargang 2013. In totaal kwamen bijna vijfhonderd aanmeldingen binnen vanuit veertig landen.

Uit de hele wereld kwamen aanmeldingen uit Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Brazilië, Italië, Chili en Griekenland. Ook start-ups uit Pakistan, Syrië en Nigeria hebben zich aangemeld.

Nederlandse start-ups vertegenwoordigen 22 procent van alle aanmeldingen, op de voet gevolgd door Groot-Brittannië met 17 procent en de Verenigde Staten met 12 procent. Ook India, Rusland en Spanje zijn terug te vinden in de top tien.

Het grootste deel van de start-ups (51 procent) heeft de eerste ontwikkelfase al achter de rug, terwijl 32 procent dichtbij een gereed product is. Zeventien procent staat nog aan het begin met slechts een idee en een team.

Een groot deel van de aanmelders richt zich op social networking. Andere populaire markten zijn e-commerce (11 procent), reizen-ontspanning-vervoer (10 procent), games-muziek-online entertainment (10 procent) en adverteren en marketing (eveneens 10 procent). D

De top tien startups die uiteindelijk gekozen zullen worden op 26 en 27 februari volgen vanaf april een programma van drie maanden. De grote finale is tijdens Investor Demo Day op 28 juni.

Deel dit bericht

1 Reacties

Henny van der Pluijm

Het is natuurlijk afwachten wat er allemaal van die startups wordt, maar het is hartverwarmend om te zien hoeveel energie er is bij al die twintigers. Innovatie en oplossingen!
Ik hoop dat ze in staat zijn een goed business model te ontwikkelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond