Deel dit artikel
-

Record aantal appdownloads in eerste kwartaal

Niet eerder zijn er zoveel apps in appwinkels gedownload als in het eerste kwartaal van 2017. Dat blijkt uit onderzoek van App Annie.

Het aantal downloads in de appwinkels van iOS en Android groeide 15 procent naar 25 miljard wereldwijd. Dat betreft nieuwe downloads, geen herinstallaties.

Ook gaven consumenten meer uit aan apps: zo’n 15 miljard dollar, 45 procent meer dan een jaar geleden.

Het is vooral China die aan de groei heeft bijgedragen en die groei zit vooral bij iOS. De meeste omzetgroei kwam overigens uit gevestigde markten, zoals de VS en Japan.

Nog steeds levert iOS meer omzet op dan Google Play, ook al heeft Android een veel groter marktaandeel. De verwachting is dat die verhouding dit jaar gaat veranderen en Android de leiding gaat nemen.

Verder worden alternatieve Android appwinkels als die van Tencent, Baidu, Xiaomi en Huawei steeds belangrijker. Hun gezamenlijke omzet zou weleens op 20 miljard dollar kunnen uitkomen.

Er is mogelijk ook een correlatie met de groei van het aantal smartphones. IDC meldde gisteren dat in het eerste kwartaal 332,9 miljoen toestellen naar winkels zijn verscheept, een groei van 4,3 procent.

Samsung verscheepte weer de meeste toestellen, maar leverde net als Apple marktaandeel in. Huawei, Oppo en Vivo groeiden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond