Deel dit artikel
-

Recordpieken op Ziggo netwerk tijdens tweede lockdown

Ziggo ziet ook tijdens de tweede corona lockdown nieuwe records in het gebruik van zijn diensten. Tijdens de eerste lockdown was het gebruik ongeveer 20-25 procent hoger dan gebruikelijk. Dit aantal is bij aanvang van de tweede lockdown nog eens met 10-15 procent verhoogd. Recordpieken zijn in zowel de avonden als overdag geconstateerd.

Zo was er afgelopen dinsdag, 15 december, een all time high record van de downstreamdiensten, bijvoorbeeld voor het gebruik van Netflix. Dit soort pieken liggen bijna altijd in de avond.

Daarnaast is afgelopen donderdag, 17 december, een record geconstateerd op de upstream diensten als internet en video bellen. Deze pieken liggen bijna altijd overdag.

Het bedrijf verwacht in de kerstvakantie aanhoudend veel internetverkeer, met veel gebruik van internet en videodiensten. Na de kerstvakantie wordt weer een hoger gebruik verwacht doordat mensen dan vanuit huis werken en doordat scholen massaal digitaal onderwijs gaan geven. De verwachting is dat dit aan zal houden tot minimaal 19 januari.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond