Deel dit artikel
-

Recordomzet Microsoft, maar hardware leverde in

Microsoft rapporteerde zijn beste kwartaalomzet ooit voor het vijfde kwartaal op rij. De omzet over het vierde kwartaal bedroeg 62 miljard en steeg met 18 procent. Het bedrijfsresultaat van 27 miljard en steeg met 33 procent en de nettowinst bedroeg 21,9 miljard en steeg eveneens met 33 procent.

Analisten hielden rekening met een stijging va minstensn 15 procent van de kwartaalomzet, de beste groei in bijna twee jaar, omdat AI-toepassingen de vraag naar cloudproducten stuwden. Deze zorgden dan ook voor de grootste groei:  33,7 miljard dollar, een stijging van 24 procent.

De omzet van Office Commercial-producten en clouddiensten steeg met 15 procent. Die Office Consumer-producten en clouddiensten nam met 5 procent toe. LinkedIn-inkomsten zagen een groei van 9 procent.

De omzet van Dynamics-producten en clouddiensten steeg met 21 procent als gevolg van de omzetgroei van Dynamics 365 van 27 procent.

Windows bracht 9 procent meer om, maar hardware leverde juist 9 procent in.

De omzet van Xbox-content en -diensten steeg met 61 procent en de inkomsten uit zoek- en nieuwsreclame stegen met 8 procent. De sterke stijging van de gamingdidivise komt door de afgeronde overname van gamereus Activision Blizzard. De omzet is zelfs groter dan van Windows.

Dankzij de vroege voorsprong in kunstmatige intelligentie zal Microsoft dit jaar zijn marktwaarde verder versterken. De softwaregigant passeerde vrijdag Apple met een beurswaarde van 2.875 miljard dollar, omgerekend 2.623 miljard euro.

Het was de eerste keer sinds 2021 dat de waarde van Apple even onder die van Microsoft dook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond