Deel dit artikel
-

Recordomzet voor Bol.com

Mediawinkel bol.com heeft over het boekjaar 2007 een recordomzet geboekt van 171 miljoen euro, een stijging van 60 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen 107 miljoen euro werd binnengehaald.

In totaal verkocht het bedrijf ruim 8 miljoen producten waaronder boeken, cd’s, dvd’s, games, elektronica en mobiele telefoons. Ruim 300.000 tweedehands boeken wisselden sinds de start van de tweedehands boekenverkoop in mei 2007 via bol.com van eigenaar.

In de maand december braken de online verkopen rond Sinterklaas en kerstmis volgens Bol.com alle maandrecords met omzetten van ruim 1 miljoen euro per dag. Rond half december werd ook nog het 25 miljoenste product verkocht sinds de oprichting van Bol.com in 1999.

In alle productgroepen was aanzienlijke groei waar te nemen. De verkoop van elektronica, waaronder notebooks, PC-accessoires, spelconsoles, Mp3-spelers, digitale videocamera’s en mobiele telefoons groeide explosief.

Het bedrijf zal in 2008 zo’n 60 nieuwe banen creëren. Nu heeft het bedrijf 500 mensen in vaste dienst waarvan 170 mensen op het hoofdkantoor en nog eens ruim 360 bij partners. In Logistiek, IT, Marketing, Finance en Operations zoekt het bedrijf nieuwe medewerkers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Erwin van Asselt

Bol.com is een van de weinige online bedrijven die met een gezonde insteek de verkoop- en klantprocessen aan het optimaliseren zijn. Niet alles in 1 keer, maar stapsgewijs. Veel andere online-retailers blijven achter en worstelen vaak nog met simpele zaken als retourzendingen, voorraadinformatie, snelheid van leveren en het afhandelen van klantvragen. Nog geen jaar geleden verliep dit bij Bol.com alles behalve vlekkeloos. Deze inzichten zijn inmiddels vertaald naar een goed werkend online bedieningsconcept. Gelukkig blijft bol.com ook kritisch zo blijkt vandaag in een interview met Daniel Ropers (directeur bol.com). Dit is een vereiste om de gemaakte voorsprong te blijven behouden.

Erwin

Maakt die tent nu winst of niet?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond