Deel dit artikel
-

Red je Pakketje verandert naam in Instabox

Red je Pakketje verandert begin 2022 zijn naam in Instabox, de naam van zijn Zweedse moederbedrijf.

Met de naamswijziging ronden de Zweden de integratie van Red je Pakketje af. Het betreft het inkapselen van een activiteit waar Instabox zelf niet erg bekend mee was, maar waarvan het wel wil leren voor de andere markten: pakketjes bezorgen tot aan de voordeur.

De Nederlandse bedrijf maakte vorige maand nog bekend dat het zijn capaciteit in Zwolle verdrievoudigt met de ingebruikname van een nieuw distributiecentrum. Dat is 7.200 m2 groot. Vanaf deze locatie rijden chauffeurs dagelijks twaalfduizend groene kilometers, zowel met elektrische bussen als bussen op biodiesel.

Instabox is begonnen met het plaatsen van pakketkluizen in Nederland, wat in Zweden zijn kernactiviteit is. Het doel is drieduizend locaties te openen binnen twee jaar.

Het eveneens Zweedse Budbee is eveneens druk pakketkluizen in Nederland aan het plaatsen. Het laten ophalen van webwinkelbestellingen bij wandkluizen, bijvoorbeeld bij benzinestations of OV-stations, wordt gezien als een effectieve manier om besparingen te realiseren in de last mile.

Leveringen in pakketkluizen is een trend in heel Europa, maar Nederland heeft op dit gebied nog een inhaalslag te maken. Instabox plaatst daarom de komende twee jaar minimaal 4.000 pakketkluizen in Nederland. Op deze manier wil de pakketbezorger zijn service snel uitbreiden – of de gebruiker nu kiest voor thuisbezorging of bezorging in een pakketkluis.

Sam Rohn, baas Benelux bij Instabox, zegt in een persbericht: “In de nabije toekomst zal het voor elke moderne webshop cruciaal zijn om de consument te laten kiezen hoe een bestelling wordt bezorgd. Wij geloven dat zowel thuisbezorging als pakketkluizen een grote rol zullen opeisen. De consument raakt bovendien gewend aan goede service en flexibiliteit. Daarom kun je bij ons je bezorgoptie nog veranderen terwijl je pakket al onderweg is. We zijn dus blij dat we de beste diensten in één merk kunnen samenbrengen.”

De internationale groeiactiviteiten van Instabox worden mede gefinancierd door investeerder EQT.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond