Deel dit artikel
-

Redder V&D in zwaar weer

MS Mode, een van de kledingketens van Roland Kahn, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Volgens Quote staat Kahns andere kledingsketen Coolcat onder toezicht van de afdeling bijzonder beheer van ING, wegens ‘aanhoudende verliezen’.

Er is voor zowel de holding als de Nederlandse werkmaatschappij van MS Mode uitstel van betaling aangevraagd. De winkels en webwinkel blijven open.

De financiële problemen beloven geen goed nieuws voor de doorstart van V&D, dat nog dit jaar met een webwinkel terug zou keren.

MS Mode is onderdeel van COOLinvestments. Onder dat bedrijf heeft vallen naast MS Mode en CoolCat ook America Today en Sapph, en sinds kort dus ook V&D.

Kahn zou volgens Quote al geen uitbreidingskrediet hebben gekregen voor de aankoop van V&D en met betrekking tot MS Mode liep reeds een uitstelregeling met betrekking tot een door Rabo verstrekte lening.

Voor V&D werd een half miljoen euro betaald, maar uit het curatorverslag blijkt dat er afspraken zijn gemaakt over een nabetaling van de helft van de winst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond