Deel dit artikel
-

Reddit doet overname in contextual analytics

Sociaal platform Reddit koopt een AI-bedrijf dat is gespecialiseerd in het herkennen van content, publiek en emoties in de omringende sferen. Het bedrijf sorteert voor op de introductie van meer reclameproducten.

Voor een onbekend bedrag koopt Reddit het bedrijf Spiketrap.io. “Dit helpt Reddit de relevantie en prestatie van getoonde reclames verbeteren door betere targeting, quality scoring, en voorspellingen over interactie.”

De deal laat zien dat Reddit meer werk wil maken van de reclamemarkt. Adverteerders moeten leren dat ze in de ruim honderdduizend kleine en grote communities (sub-reddits) publieksclusters kunnen bereiken met hoge mates van betrokkenheid bij een brede waaier aan onderwerpen.

Zowel ingelogd als onbekend publiek moet goed bediend worden, lijkt de directie te denken. Spiketraps technologie is in staat om ook anonieme gebruikers van sub-reddits goed te koppelen met commerciële uitingen. Daartoe analyseert het de inhoud van de kopij, maar ook het sentiment van de reacties.

De twee andere recente overnames door Reddit waren er eveneens op gericht om taal en betekenis op het platform te analyseren. Spell wordt gebruikt voor experimenten met machinelearning en MeaningCloud uit Spanje voor taalherkenning.

On het gebruik van Reddit te intensiveren en veraangenamen bouwt het bedrijf een online plek voor software-ontwikkelaars. Daar kunnen ze tips uitwisselen, interageren met gebruikers en luisteren naar hun verzoekjes. Tot op heden vond de ontwikkeling van tools als de RemindMeBot op spreekwoordelijke zolderkamers plaats buiten Reddit om.

Foto: Mechatronics Guy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond