Deel dit artikel
-

Reed Business staakt titels Zibb en Bizz

Reed Business trekt per 1 januari 2011 de stekker uit de MKB-titels Zibb.nl, Bizz en Onbizz.

De uitgeverij is sinds een jaar druk bezig het portfolio met print en online titels op te schonen. De belangrijkste drijfveer daarbij is de vraag of een uitgave structureel winstgevend te exploiteren.

Bij Bizz, Zibb en Onbizz is dat niet het geval, zo meldt het FD op basis van een bericht op het intranet van Reed. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het bericht. “De directie heeft inderdaad dat voornemen bekend gemaakt”. Behalve de genoemde MKB-titels sneuvelt ook de vacaturesite Linkwell.

"Het verdienmodel van zibb en bizz is vrijwel geheel gebaseerd op advertentieverkoop, wat niet past binnen de nieuwe strategie van Reed Business", aldus de officiële verklaring.

Het verdwijnen van genoemde uitgaven raakt de banen van 17 werknemers. 

Vrijwel exact een jaar geleden besloot Reed Business Nederland nog om FEM Business op te heffen. Uit strategische overwegingen worden titels niet verkocht, maar gestaakt en het concept in de diepvries gezet. Datzelfde overkwam ook banensite Totaljobs.nl dat per 1 januari 2010 werd opgeheven.

Eerder dit besloot Reed Business al om zijn boekwinkel Boox.nl te sluiten. Die site ging twee weken geleden op zwart. De online winkel kon de concurrentie met grote algemene en kleine gespecialiseerde winkels niet aan.

Reed Business is actief in meer dan twintig branches met ruim 150 uitgaven.

Deel dit bericht

3 Reacties

Dion

Jammer. Vind Zibb een van de beste business sites die we NL hebben

Erwin Moojen

Het lijkt er steeds meer op dat ze bij Reed Business in een vicieuze cirkel geraakt zijn van niks meer winstgevend krijgen. Ligt het aan de titels, de mensen die aan de titels werken of de mensen die de budgetten beschikbaar stellen? FEM is tot daar aan toe, maar als je ook een online platform als Zibb niet winstgevend kan krijgen, dan moet je je toch even achter de oren krabben. Ik hoop dat ze voldoende alternatieven hebben.

Kirsten

Wat onzettend jammer! Zeker ook voor de medewerkers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond