Deel dit artikel
-

Refurbed tekent Europees convenant kwaliteitsrichtlijnen refurbished elektronica

Refurbed, online marktplaats voor refurbished elektronica, ondertekent samen met de 17 andere leden van de European Refurbishment Association (EUREFAS), een convenant om de kwaliteitsrichtlijnen van opgeknapte elektronische producten te standaardiseren.

Met het convenant wil de relatief nieuwe industrie werken aan een toenemend vertrouwen van de consument in refurbished elektronische apparaten.

In mei van dit jaar kwamen de leden samen in Brussel voor de jaarlijkse algemene vergadering. Naast de nieuwe richtlijnen was een belangrijk aandachtspunt van de vergadering de deelname aan de Right to Repair-beweging. Dit is een beweging die de industrie wil aansporen producten te maken die makkelijker te repareren zijn en consumenten wil aanmoedigen hun consumptiegedrag te veranderen in de richting van duurzamere producten.

EUREFAS telt op dit moment negen vertegenwoordigde landen en zeventien leden. Naast refurbed zijn andere leden onder meer Recommerce, ReWare, Tech2Com, Foxway, Olinn, Omocom, Panzerglass, Asgoodasnew, Backmarket, ReBuy, ITC (ReCall First Hand), Swappie, AfB Group, Enjoy Recondizionati/Prestige Group, FixFirst en Remarketed.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond