Deel dit artikel
-

Refurbished MacBooks en iPads hebben nu ook een keurmerk

Na de iPhones hebben vanaf vandaag ook refurbished MacBooks en iPads een Keurmerk. Het nieuwe keurmerk geeft consumenten de zekerheid dat ze een gebruikt apparaat van gegarandeerde kwaliteit aanschaffen. De aangesloten Keurmerkbedrijven inspecteren de MacBooks en iPads op vijftig punten.

Ondernemersorganisatie Techniek Nederland en de Keurmerkbedrijven Forza Refurbished, leapp, Renewd, SWOOP en iUsed willen met het Keurmerk Refurbished een stap zetten in de richting van een circulaire economie. In maart van dit jaar introduceerden dezelfde partijen het Keurmerk Refurbished voor iPhones.

Het Keurmerk Refurbished is voor veel consumenten een belangrijk argument bij de aankoop van een gerenoveerde iPhone. Klanten krijgen standaard 24 maanden garantie, óók op de batterij en de accessoires. Dat is zelfs bij een nieuwe MacBook of iPad niet het geval.

TüV Nederland voert als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen maar ook aan strikte financiële voorwaarden. EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Beoordeeld worden onder meer de solvabiliteit, vermogenspositie, omzet, resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond