Deel dit artikel
-

Refurbished serieuzer overwogen, maar nog verre van geaccepteerd

Hoewel refurbished populairder en bekender wordt, blijken veel consumenten toch liever een nieuw toestel aan te schaffen. Van de ondervraagden die ooit een refurbished toestel hebben gekocht, heeft 58 procent momenteel geen refurbished toestel meer in gebruik. Dat blijkt uit onderzoek van iPhoned.

Van de ondervraagden heeft 14 procent niet opnieuw voor refurbished gekozen door een slechte ervaring. Zaken als de milieuvriendelijkheid van refurbished spelen bij de aanschaf nauwelijks een rol, terwijl refurbished-aanbieders dit wel als belangrijke reden voordragen om voor een gereviseerd toestel te kiezen.

Een opvallend detail hierbij is dat het vooral Android-gebruikers zijn die weer de overstap van refurbished naar nieuw maken.

Van alle ondervraagden heeft maar zes procent momenteel een opgelapte smartphone. Een grote groep van 46 procent zegt echter wel een refurbished toestel te overwegen bij de aankoop van een volgende smartphone. Naast de prijs vinden zij vooral de garantie, een nieuwe accu, originele accessoires en het Keurmerk Refurbished belangrijk in hun keuze.

Van de drie beschikbare refurbished condities (‘zichtbaar gebruikt’, ‘licht gebruikt’ en ‘zo goed als nieuw’) is de zo goed als nieuwe conditie met 68 procent veruit het populairst.

Daar tegenover staat een groep van 38 procent die refurbished niet overweegt, De belangrijkste reden is dat deze groep geen vertrouwen heeft in de kwaliteit, soms is er ook een te laag prijsverschil ten opzichte van een nieuw toestel.

Consumenten lijken minimaal honderd euro te willen besparen, maar bij de iPhone 8 lag deze grens bijvoorbeeld al op een prijsverschil van 198 euro.

Gemiddeld hebben consumenten die een refurbished iPhone overwegen tussen de 250 en 500 euro te besteden.

Van alle refurbished Apple-producten die in 2019 werden verkocht, is 75 procent iPhone, 12 procent iPad en 13 procent MacBook. Dat is een flink verschil met vorig jaar. Zo is het aantal verkochte refurbished iPads in een jaar tijd met 45 procent gestegen.

De iPhone 7 was het populairste refurbished toestel van 2019, gevolgd door de iPhone 8 en iPhone X. Apple blijft ook in 2019 met afstand het populairste refurbished-merk, gevolgd door Samsung, OnePlus, Huawei en Nokia.

Verkopers Forza, iUsed, Swoop, leapp en Renewd, de initiatiefnemers van het Keurmerk Refurbished, gaven donderdag ook cijfers vrij. In totaal werden in 2019 ruim 500.000 refurbished apparaten verkocht, waarvan 370.000 smartphones. Nog geen jaar na de introductie van het Keurmerk is al 6 procent van de verkochte iPhones refurbished. En meer dan de helft van de Nederlanders overweegt een refurbished smartphone te kopen, zeggen de bedrijven.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Het is maar in welke productcategorie.
Bij instrumenten uit de vorige eeuw is refurb de standaard. Bij huizen en auto’s ook.

henk

Jouw moeder is bijvoorbeeld ook refurb. Maar die komt ook uit de vorige eeuw.

Bert

Je bent zelf refurb henk! Je moeder ook en je hele familie!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond