Deel dit artikel
-

Refurbisher leapp heft winkels op vanwege corona, nadruk op onlineverkoop

Leapp, de verkoper van opgelapte of refurbished Apple producten is andermaal in de problemen gekomen. De winkeldochter Leapp Omnichannel is dinsdag failliet verklaard. De winkels gaan niet meer open, bevestigt investeerder Nobel Capital aan Emerce. De nadruk komt nu op online verkoop te liggen.

Enkele tientallen medewerkers verliezen hun baan. De Amsterdamse winkel aan de A10 bij afslag Amstel gaat als enige weer open zodra de omstandigheden dat toelaten. De overige winkels waren vanwege corona al tijdelijk dichtgegaan.

Refurbisher leapp van Rogier van Camp maakte tot 2018 een snelle groei door: het bedrijf opende 24 winkels in Nederland, België en Duitsland, mede dankzij investeringen van Gilde Equity. Toch liepen de verliezen achter de schermen sterk op.

Omdat Gilde niet meer wilde investeren en het bedrijf geen geschikte koper kon vinden moest het faillissement worden aangevraagd.

Met investeerder Nobel Capital, dat 1,3 miljoen euro betaalde voor het merk, kwam er alsnog een doorstart, maar op bescheiden schaal. Tien van de vierentwintig winkels gingen dicht. Winkels in onder meer Amersfoort, Utrecht en Haarlem gingen verder.

“Corona heeft de ontwikkelingen versneld,” zegt Pieter Schroeder van Nobel tegen Emerce. “We zien dat mensen door de omstandigheden meer online bestellen en we denken die gedragsverandering blijvend is.”

Het steunpakket van de overheid kon ook geen uitkomst bieden. Bedrijven als leapp die recent sterk zijn gegroeid, vallen buiten de huidige regelingen van de overheid.

Daarnaast heeft leapp in haar retailactiviteiten veel meer vaste kosten dan alleen personeelskosten. Hierdoor was ingrijpen onvermijdelijk.

Deel dit bericht

3 Reacties

Francisca Demming

Ik begrijp er helemaal niets meer van, is Leapp Amersfoort werkelijk dicht? Net nu ik een nieuw mobiel wil kopen. Ik ben erg tevreden met Leapp en ook met de service, ik zou het vreselijk jammer vinden en velen met mij.

Peter van Eerdenburg

Ik begrijp er alles van, ik heb 4 maanden geleden een tweedehands Iphone gekocht die dus helemaal niet refurbished blijkt te zijn, want de batterij is schoon OP. Nu ze failliet zijn kan ik dus naar de garantie fluiten, ze reageren al twee maanden niet op mails, of met een standaard antwoord, telefonisch al helemaal niet, ze hebben de corona crisis aangegrepen om geruisloos te verdwijnen.
Hoezo service en betrouwbaar

Francisca Demming

Ik wil al heel erg lang weten wanneer de Leapp-store in amersfoort weer open gaat en als die niet meer open gaat, waar kan ik dan terecht in Utrecht?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond