Deel dit artikel
-

Regels voor veilig internetbankieren bij alle banken gelijk

De Nederlandse banken gaan per 1 januari nieuwe voorwaarden hanteren voor internetbankieren. Met nieuwe, uniforme voorwaarden hopen zij meer duidelijkheid te scheppen voor hun klanten, met name als die het slachtoffer worden van phishing. Dat hebben de banken vandaag bekend gemaakt.  

Tot nu toe hanteerde iedere bank zijn eigen veiligheidsvoorschriften. Dat gaat in januari veranderen. Tot die tijd zullen banken bij de behandeling van nieuwe claims van klanten v in de geest van de nieuwe uniforme veiligheidsregels handelen.

De regels gaan gelden voor particuliere klanten van alle Nederlandse banken. Als consumenten schade lijden, maar deze veiligheidsregels hebben nageleefd, dan wordt de schade volledig vergoed.

Klanten moeten bijvoorbeeld hun beveiligingscodes geheim houden, hun bankpas nooit door een ander laten gebruiken, zorgen voor goede beveiliging van de apparatuur die zij gebruiken voor  bankzaken en incidenten moeten direct aan de bank worden gemeld.

Hoogleraar internetveiligheid van TU Delft Michel van Eeten reageerde bij VARA Kassa dat de punten duidelijk en goed opvolgbaar zijn. “Maar als voorwaarden vind ik ze problematisch. Alle vormen van internetfraude vallen onder deze voorwaarden. Dat betekent dat consumenten in alle gevallen van internetbankierfraude grof nalatig zijn.”Volgens de Vereniging van Banken zal niet worden geëist dat de nieuwste virusdefinities zijn gedownload.

De banken benadrukken dat de schade als gevolg van fraude met internetbankieren de laatste jaren is gedaald, van 24,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2012 naar 4,2 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar. Banken zien nog wel veel pogingen van criminelen om fraude via internetbankieren te plegen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jan

En wanneer gaan de banken alle foute doemeinnamen opkopen zoals http://abmamro.nl/

KVS P

En weer hebben de banken gelogen. Nee hoor mevrouwtje het is helemaal safe, onze experts bewaken de veiligheid. En die zijn zo knap…. Juist het is totaal niet veilig , stoppen met die zooi en gewoon m’n geld cash in m’n handen … Niks betaalrekening….. Weg met die banken

Henk Bronk

Phishing is geen probleem meer met behulp van de Findect appliance. Het is dus mogelijk om internetbankieren fraude te voorkomen. Vragen, neem gerust contact op met Findect.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond