Deel dit artikel
-

Reggefiber snuffelt aan Den Haag

Glasvezelbedrijf Reggefiber zet een eerste stap in Den Haag. Volgend jaar wil men de behoefte aan glasvezel inventariseren in de wijk Benoordenhout. Als meer dan dertig procent van de bewoners aangeeft diensten te willen afnemen, wordt begonnen met de aanleg.

Die afspraak is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente, die zich inzet voor een goede begeleiding van het traject. Beide partijen streven naar een samenwerkingsovereenkomst voor de hele stad in 2013.

Een glasvezelnetwerk is een lang gekoesterde wens van de Haagse wethouders, ook met het oog op de zorg en onderwijs op afstand, cameratoezicht en WiFi in de openbare ruimte.

De aanleg van een stadsbreed netwerk zal meerdere jaren in beslag nemen en vraagt een investering van tweehonderd miljoen euro. De gemeente Den Haag investeert zelf niet in het project, maar ondersteunt bijvoorbeeld bij het verlenen van vergunningen, communicatie over de werkzaamheden en inpassing van verdeelstations in de stad. Hiervoor is een bedrag van één miljoen euro gereserveerd.

Daarmee zou Den Haag andere steden wel eens kunnen passeren. Reggefiber heeft zich tot nu toe steeds gericht op kleinere gemeenten vanwege de hoge aanlegkosten. In Amsterdam zijn slechts bepaalde (nieuwbouw)wijken voorzien van glasvezel. De gemeente Rotterdam heeft in de wijken Nesselande en Lloydkwartier een glasvezelnetwerk aangelegd, maar wil het netwerk verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond