Deel dit artikel
-

Regionale omroep bundelt zenders in één tv-app

De regionale omroep bundelt al haar zenders in één tv-app. Aanvankelijk voor televisies van Samsung, later ook die van LG, Philips, Sharp en andere merken. Erik Hogeboom, projectmanager van de samenwerkende regionale omroepen, presenteerde de app vanmiddag tijdens het Cross Media Café in Hilversum.

De app biedt grosso modo dezelfde functionaliteit als de apps van de regionale omroepen voor tablets en smartphones. Kijkers kunnen nieuws selecteren, live tv-kijken of radio luisteren en programma’s terugkijken. Afhankelijk van de omroep (onder meer RTV Oost) in hoge kwaliteit. Uit het overzichtscherm kan de kijker zijn favoriete zender kiezen.

Volgens Hogeboom is de app een uitkomst voor regio waar kabelaars als Ziggo niet het volledige aanbod van regionale zenders aanbieden. “In Limburg kun je zo toch naar RTV Noord kijken”.

In eerste instantie doen tien van de dertien omroepen mee. Omroep West, L1 en Omroep Zeeland moeten eerst prioriteit leggen bij andere ontwikkelingen.

De diverse apps voor iOS en Android krijgen nog dit jaar een update. Nieuw daarin is de ondersteuning voor Zappo TV.  Daarmee kijk je in een handomdraai uitzendingen terug op het grote scherm.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bsstv

De apps zijn nu ook echt beschikbaaar op de Samsung tv!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond