Deel dit artikel
-

Regionale omroepen gaan live bij NLZiet

De live en ondemand feeds van dertien regionale omroepen zijn vanaf vandaag te zien bij NLZiet. De omroepen krijgen een groter bereik, in theorie.

Door de samenwerking groeit het aanbod van NLZiet naar 34 livestreams en naar meer dan 100.000 ondemand programma’s. Het gaat om de programma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Media, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.

NLZiet is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa. Belangstellenden kunnen er een abonnement afsluiten voor toegang tot een bibliotheek aan tv-programma’s van die omroepen. Ondanks het gewicht van de achterban is die omroepen er niets aan gelegen om van het videoplatform een succes te maken.

De videotheek telt niet mee in de GfK-overzichten van de zenders en is nooit te bekennen in de bereikoverzichten van Vinex NOBO. NLZiet heeft dus een maandbereik van onder de twee miljoen. Managing director Niels Baas wil daar wel verandering in brengen, maar krijgt daarvoor niet de support van de zenders. Tegen Spreekbuis.nl schetst hij de opties die in de lucht blijven hangen: meer aandacht van de deelnemende partijen voor NLZiet, publicatie van exclusieve content maar ook het opzetten van een gratis versie verdient volgens hem overweging.

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond