Deel dit artikel
-

Regionale samenwerking Erasmus Universiteit Rotterdam en YES!Delft

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat samenwerken met YES!Delft, een van de meest succesvolle incubators van Nederland. Erasmus ziet het aanjagen van ondernemerschap als middel om haar maatschappelijke impact te kunnen vergroten.

Afgelopen vrijdag hebben het College van Bestuur van de universiteit en de directie van YES!Delft een Letter of Intent ondertekend. Ondernemerschap onder studenten en personeel wordt onder andere gestimuleerd door de oprichting van een programma van YES!Delft in Rotterdam. Door deze samenwerking worden lopende initiatieven van Erasmus verrijkt met de expertise van YES!Delft.

YES!Delft speelt een belangrijke rol op de TU Delft Campus en in het aanjagen van het radicale innovatieve ecosysteem rond de TU Delft en de bredere regio. Spin-offs van TU Delft hebben zich daar succesvol kunnen ontwikkelen. Afgelopen jaren zijn al meerdere bedrijven vanuit de regio Rotterdam ingestroomd.

De ambitie is een duurzame en samenwerking vorm te geven. Een samenwerking die ‘synergie oplevert waar alle partners van profiteren.’/ Het aanmoedigen van ondernemerschap biedt de Erasmus Universiteit kansen om de banden met de lokale, maar ook mondiale stakeholders aan te halen en een bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen, het gaat hier ook om maatschappelijk en sociaal ondernemerschap.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond