Deel dit artikel
-

Reisbranche vreest voucherellende

Online reisorganisaties moeten na maart vermoedelijk enorm veel geld terugbetalen aan consumenten. De eerste reisvouchers die sinds het begin van de coronacrisis zijn uitgegeven en bedoeld waren om een lastige periode te overbruggen, verlopen half maart en veel consumenten stellen hun vakantieplannen opnieuw uit.

De Consumentenbond opende in december een coronavakantiemeldpunt. Binnen drie weken kwamen er 2600 meldingen binnen. Wat opvalt, zijn de klachten over de bereikbaarheid van de klantenservice, zo bleek gisteren in het programma Radar. Babs van der Staak van de Consumentenbond zegt hierover: ‘Het is begrijpelijk dat het bij het begin van de crisis zo was, dat kan. Bedrijven werden overspoeld met vragen. Maar dat dat nu, een klein jaar na dato, nog steeds zo is, is wel een slechte zaak.’

Branche-organisatie ANVR heeft samen met het Ministerie van Economische Zaken en de Stichting Garantie Reisgelden een Voucherfonds in het leven geroepen. Reisorganisaties kunnen onder specifieke voorwaarden een lening aangaan om de vouchers te kunnen terugbetalen.

Vanaf 1 januari dit jaar mogen reisorganisaties na een annulering geen reisvouchers meer uitgeven. De klant heeft recht op restitutie na uiterlijk 14 dagen. Dit geldt overigens alleen voor vouchers met een SGR-garantie.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond