Deel dit artikel
-

Reissite Tiscover start ook in Nederland

De Oostenrijkse site voor reizen Tiscover begint op korte termijn met een sterke uitbreiding in Europa. Het bedrijf start ook een Nederlandse site en wil daartoe hier een kantoor openen. Momenteel wordt informatie over hotelboekingen en reisorganisaties in Nederland verzameld. De datum voor een officiële start is nog niet bekend.

Tiscover werd in 1991 opgericht als onderdeel van het VVV in het Oostenrijkse Tirool, in 1995 werd het systeem op het internet gezet. Het biedt sinds dat moment de mogelijkheid om online een reis of een reservering voor een accomodatie te doen. Vorig jaar werd Tiscover een zelfstandig bedrijf, het telt inmiddels negentig medewerkers en is sinds vorig jaar ook actief in Zwitserland en Duitsland. In Duitsland staat de site in de top 3 van meest bezochte sites. Vorig jaar behaalde de portal in zijn drie markten volgens eigen opgave rond de 134 miljoen pageviews en kreeg het 30 miljoen bezoekers.

Chief international business officer Karsten Kärcher zegt dat de start in Nederland "een van de komende maanden" zal gebeuren. Een exacte datum kon hij niet geven. "Momenteel vergaren we de informatie over hotels en reisbureaus." Tiscover richt zich hierbij met name op kleinere partijen in de markt, zoals ook bed-and-breakfasts, die volgens Kärcher "zelfstandig op internet niet kunnen concurreren met de grote reisbureaus of de grote hotels". Op die manier hoopt de portal zich ook te onderscheiden van andere partijen.

Inkomsten haalt Tiscover uit zowel een vaste vergoeding, commissie als het licenseren van de eigen techniek voor het doen van reserveringen. Accomodaties kunnen zelf kiezen of ze een vaste bijdrage willen betalen of juist afgerekend willen worden op basis van het aantal boekingen. Het Destination Management Systeem wordt aangeboden aan partijen die een reserveringssysteem nodig hebben maar dit niet zelf in huis willen houden. Tiscover fungeert dan als een application service provider. Verder heeft het ook samenwerkingsverbanden met andere (reis-)portals, waaronder Travelchannel.de, Expedia.de, T-Online en AOL.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond